Polyphony Digital

De gamestudio achter de legendarische Gran Turismo games voor PlayStation. Met aan het hoofd autofanaat Kazunori Yamauchi, die de studio almaar vooruit stuwt naar nieuwe innovaties op het gebied van racegames op de console. Met als ultieme doel om elke deelnemer een heuse coureur te maken zo lijkt het. De afgelopen jaren is de focus van Gran Turismo games steeds meer verschoven naar de echte racerij. Dit betekende dat Polyphony voor de online modi van hun games de spelers letterlijk moest opleiden hoe ze zich moeten gedragen op het circuit. Met verrassend resultaat, want online races op Gran Turismo Sport en Gran Turismo 7 zijn hierdoor een geweldige ervaring. Zeker wanneer je de lagere rankings bent ontvlucht, wordt het racen spannender en socialer en zal je niet snel meer zomaar van de baan worden gedrukt.

Polyphony Digital Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Polyphony Digital

De studio nadert haar vijfentwintig jarig bestaan, en de verwachting is dat we volgend jaar een aantal bijzondere evenementen mogen verwachten in Gran Turismo 7. Misschien zelfs die langverwachte PC release waar veel potentiële fans zonder PlayStation om schreeuwen. Het is niet ondenkbaar dat deze verschijnt, maar voorlopig zal je een PlayStation in huis moeten halen. De studio begon als een kleine divisie binnen de ontwikkelstudios van Sony, genaam Polys Entertainment. De in het Japanse Koto City gebaseerde studio heeft op dit ogenblik ongeveer driehonderd medewerkers in dienst, die zich inzetten om Gran Turismo constant naar nieuwe hoogten te stuwen. De studio heeft kantoren in Japan, de Verenigde Staten en ons eigen Nederland.

Naast Gran Turismo produceerde Polyphony niet heel veel games, maar er zijn er een paar. Onder andere Motor Toon Grand Prix en het vervolg op de originele PlayStation onder de naam Polys Entertainment en Omega Boost en Tourist Trophy in hun huidige vorm als Polyphony Digital. De studio werkt daarnaast veel samen met echte auto- en zelfs modemerken om bijzondere wagens in hun spellen te kunnen zetten. Sommige van deze concept cars hebben zelfs de echte wereld gehaald. Onlangs ging het bedrijf een samenwerking aan met de FIA en Fanatec.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties