Fanatec gaat samenwerking aan met FIA Motorsport Games

Mark Scholten

Mark Scholten

Fanatec gaat samenwerking aan met FIA Motorsport Games

Deelnemers aan de FIA Motorsport Games die op 26 oktober worden gehouden in Marseille zullen in de esports competities gebruik maken van Fanatec hardware.

De vooraanstaande fabrikant van simracing hardware is een nieuwe samenwerking met FIA aangegaan, en zal als exclusieve partner volledige cockpits leveren met hun topsegment hardware. Hier hebben we het dus over de Fanatec Rennsport V2 cockpits, met Clubsport V3 pedalen en een Podium DD2 met Fanatec GT World Challenge stuur. Een setup die de meeste simracers zal doen watertanden.

De FIA Motorsports Games Esport competitie wordt verreden in Assetto Corsa Competizione, en dan uiteraard in de GT3 wagens die we ook in de echte GT, GT Sprint en Endurance zullen zien tijdens het evenement. Meer dan tachtig simracers van over de hele wereld doen mee aan het event, dat is gesitueerd aan de Mistral Straight van het welbekende circuit Paul Ricard, waar ook de Franse Grand Prix wordt verreden. Na de openingsrondes zullen de winnaars worden bepaald in een knock out race met de twintig beste virtuele coureurs. De Esports competitie begint op donderdag 27 oktober en de finale wordt verreden op zaterdagavond 29 oktober. Naar verwachting zijn er dit jaar meer deelnemers dan ooit, maar het is dan ook pas de tweede keer dat het evenement wordt georganiseerd.

De president van de FIA Esports comissie Niroshan Pereira is verheugd met het partnerschap met Fanatec voor de FIA Motorsport Games: “Fanatec heeft een uitstekende naam in de wereld van Esports als voorloper op het gebied van simrace hardware. Om hen te mogen verwelkomen in deze competitie is geweldig.” Ook Thomas Jackermeier, CEO van Fanatec laat weten dat hij trots is dat Fanatec zijn wereldwijde focus op Esports uit kan blijven breiden. “Om het vertrouwen te genieten van de FIA om onze hardware in hun evenementen te gebruiken laat zien hoe ver we zijn gekomen in het dichterbij brengen van de wereld van het echte racen en simracen.” Robert Rossi, hoofd Esports bij Fanatec voegt daar nog aan toe dat de groei in de wereld van esports mogelijkheden biedt om meer teams, coureurs en fans toegang te geven tot de wereld van motorsport. “We zijn dan ook verheugd dat we onze passie voor virtueel racen kunnen delen samen met de FIA, de Motorsport Games 2022 en met iedereen die van motorsport houdt.”

Fanatec is sinds vorig jaar ook titelsponsor van het GT World Challenge kampioenschap en de GT2 Europese kampioenschappen, dus deze volgende stap binnen de wereld van de nog altijd razend populaire GT3 klasse is logisch. Hun nieuwe prijzige BMW stuur wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de echte GT3 BMW en naar verwachting komen er meer aankondigingen aan die de wereld van de echte racerij dichterbij die van het simracen moeten brengen.

Lees meer over:
Simracen Fanatec Direct Drive

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer