Fanatec

Fanatec is een snelgroeiende fabrikant van simracehardware gebaseerd in Duitsland. Fanatec staat bekend om haar relatief prijzige sturen en wheelbases, die door hun prestaties geliefd zijn bij veel simracers. Het bedrijf produceert sinds de verschijning van de nieuwe CSL DD alleen nog Direct Drive wheelbases, voorheen maakten ze voor hun CSL serie gebruik van riemaangedreven sturen. Naast wheelbases fabriceert Fanatec een heel scala aan racesturen in elk mogelijk formaat en met forse prijsverschillen. Ook kun je bij Fanatec terecht voor simracepedalen, shifters en handremmen. Er is zelfs een officiele Fanatec Rennsport simrig te koop.

Fanatec Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Fanatec

Fanatec is ook nauw betrokken bij de echte racerij, onder andere als hoofdsponsor van het huidige World Endurance Championship. Daarnaast worden enkele van hun meest recente sturen gebruikt in echte racewagens die deelnemen aan het kampioenschap. Deze sturen zijn daarnaast geschikt om op jouw eigen Fanatec wheelbase te monteren voor een uitzonderlijk nauwkeurige ervaring.

Fanatec is in een razend tempo uitgegroeid tot een van de meest populaire simracebedrijven, onder andere doordat het bedrijf sterk is in hun marketing. Ook zijn ze een van de weinige fabrikanten die hun Direct Drive sturen ook geschikt hebben gemaakt voor de consoles. Hiermee hebben ze een opvallende niche te pakken en inmiddels zien we simulaties als Assetto Corsa Competizione ook verschijnen op de spelcomputers. Fanatec ging voor hun CSL DD een samenwerking aan met Gran Turismo van Polyphony Digital en ontwierp hun CSL DD GT Pro stuur in samenwerking met de gamestudio.

Er is ook wat meer kritiek op Fanatec dan op veel andere bedrijven in deze markt, wat deels te maken heeft met hoe veel de wheelbases van het merk worden gebruikt door simracers. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het volledig herontwikkelen van de firmware, waarvan onlangs de eerste testversies online verschenen. Deze lijken veel recente klachten gelukkig te verhelpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties