Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Mark Scholten

Mark Scholten

Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Sinds de lancering heeft Gran Turismo 7 al flink wat updates gehad. Nieuwe wagens, tracks, races en events. Maar de aankomende 1.40 update is bijna een volledige overhaul van de simulator van Polyphony Digital. Of het een reactie is op het verschijnen van Forza Motorsport zullen we maar in het midden laten, maar het aantal features is groter dan elke update die we tot nu toe kregen, en Polyphony spreekt zelfs van een Spec II update.

De launch trailer van de GT 7 Spec II update V1.40

Wat zit er allemaal in deze patch dat deze bijzonder maakt? Wat dacht je van een update van 2 spelers lokaal multiplayer naar 4 op PlayStation 5? Dat is oprecht een opvallende nieuwe optie, zeker gezien de lokale multiplayer eigenlijk sinds het begin al licht kapot was (speler 2 kon geen assists kiezen bijvoorbeeld). Hopelijk worden die issues dan ook meteen aangepakt. Maar om een game 2 extra beelden te laten genereren is een uitzondelijke prestatie, zeker wanneer deze al zo lang uit is. Ik durf te zeggen dat ik me niet kan herinneren dat een game eerder van 2 spelers lokaal naar 4 ging met een patch.

De terugkeer van Sophy AI

Een indrukwekkende toevoeging, maar de meeste spelers zullen vooral willen weten wat ze verder kunnen verwachten in de 1.40 update voor GT7. De terugkeer van de Sophy AI is iets waar ik nu al naar uitkijk. De bijzondere AI tegenstander maakt haar opwachting in de Quick Race modus, en kan nu rijden op 9 verschillende circuits in 340 verschillende wagens. Een flinke upgrade ten opzichte van de laatste keer dat we Sophy zagen, in een enkel tijdelijk event. De races tegen deze AI waren pittig, maar absoluut interessanter dan tegen de normale AI racen, dus dit is misschien wel de update waar ik het meest naar benieuwd ben in deze Spec II patch.

gt7 sophy
Sophy is terug in GT7 Spec II

Je kunt met Sophy racen op de volgende 9 tracks:

 • 24 Heures de Mans Racing Circuit
 • Deep Forest Raceway
 • Circuit de Spa-Francorchamps
 • Grand Valley – Highway 1
 • Michelin Raceway Road Atlanta
 • Tsukuba Circuit
 • Red Bull Ring
 • Suzuka Circuit
 • Weathertech Raceway Laguna Seca

Racen in de sneeuw

Maar er zit nog flink meer in deze update. Er zit een nieuwe track in, maar dat is op zich niet bijzonder, die hebben we vaker gehad in updates de afgelopen twee jaar. Maar dit Lake Louise circuit in Canada is de eerste sneeuwtrack die we zien in Gran Turismo 7. Een heel nieuwe rij-ervaring die er als we de eerste beelden bekijken echt geweldig uitziet. Ook is de World Circuits mode volledig onder handen genomen, om duidelijker de verschillende cups en series weer te geven. Ook is er een nieuw scherm bijgekomen om je progessie door de game beter te kunnen volgen. Ook krijgt de World Circuits modus wekelijks nieuwe challenges, iets waar veel fans al sinds de lancering om vragen.

gt7 lake louise
Eindelijk racen in de sneeuw in GT7 Spec II

Met deze wekelijkse challenges moet er een betere manier om geld te verdienen met singleplayer races bijkomen. Voor het completen van een eerste event krijg je al 100.000 credits, voor 3 200.000 credits en als je alle events deze week voltooid krijg je er een 5 star roulette ticket bij (dus zal je wel weer een nutteloos onderdeel krijgen of de laagste hoeveelheid geld die er kan worden uitgedeeld). Ook zit er nog een special event in, deze week een race op Laguna Seca met de Porsche 911 GT3 RS. Hopelijk worden deze events regelmatig geupdate en kunnen de spelers die niet gekluisterd zitten aan de Sport modus ook genieten van meer content.

gt7 weekly challenges
De wekelijkse challenges van deze eerste week.

Online updates en nieuwe events

Online komen er ook nog wat nieuwigheden bij. Zo zijn de Meeting Places op de World Circuits omgetoverd tot Paddocks, waar je makkelijker met andere racers berichten uit kunt wisselen. Niet waanzinnig boeiend, maar zeker het vernoemen waard. We krijgen een nieuw Spec II openingsfilmpje, wat ongetwijfeld weer mooie beelden oplevert. En de time challenges in Sport Mode zijn weer geupdate met een wekelijkse toevoeging.

gt 7 paddock
Het nieuwe paddock in GT7 Spec II

Ook de Cafe Menu’s worden flink uitgebreid met twee nieuwe menu’s die je door de nieuwe World Circuit events loodsen. Er zijn in de World Series nu ook extra moeilijke Expert events toegevoegd, waarvoor je hopelijk echt het maximale van je kunnen moet tonen. Deze GT Cup Gr.3 en de Clubman Cup Plus hebben elk vier races, en hopelijk heel wat tegenstand van de AI. De Extra Menu’s in het cafe zijn ook geupdate en nodigen je weer uit om meer specifieke wagens in huis te halen. Voor de fotoliefhebbers zijn er ook nieuwe locaties aan Scapes toegevoegd.

gt7 master license tests
Nieuwe licenses in GT7 Spec II

Wil je meer te doen? Dat kan, zelfs de erg leuke License Tests zijn uitgebreid met een nieuwe serie Master License tests. Deze focussen voornamelijk op rijden in nat weer en op sneeuw, maar zijn hopelijk net zo pittig als de oude tests, zodat we hier weer flink wat tijd in kunnen steken. Oh.. en er zitten natuurlijk nog nieuwe auto’s in deze GT7 Spec II update. En zeker niet de minste:

 • Dodge Challenger SRT Demon ’18 – Brand Central – 624.20 PP – 200,000 Credits
 • Dodge Charger R/T 426 Hemi ’68 – Legend Cars – 489.03 PP – 158,000 Credits
 • Lexus LFA ’10 – Brand Central – 624.20 PP – 1,500,000 Credits
 • Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II ’91 – Legend Cars – 466.70 PP – 300,000 Credits
 • NISMO 400R ’95 – Legend Cars – 543.78 PP – 1,800,000 Credits
 • Porsche 911 GT3 RS (992) ’22 – Brand Central – 656.54 PP – 340,000 Credits
 • Tesla Motors Model 3 Performance ’23 – Brand Central – 582.67 PP – 55,000 Credits

Voor de echte liefhebbers is het sinds een aantal patches mogelijk om motoren te wisselen, maar wist je dat je hiermee ook bijvoorbeeld een motor van een Chiron in een Corvette of een Viper kan steken? Die waren waarschijnlijk nog niet moeilijk genoeg om onder controle te krijgen, dus met deze extra injectie paardekrachten ben je op de baan wel even zoet. De nieuwe mogelijke combinaties zijn:

 • Chevrolet Corvette C7 Gr.3 Road Car – LS7-Rampage, 250,000 credits
 • Chevrolet Corvette ZR1 (C6) ’09 – 8.0-WR16-64v4T-Chiron, 1,600,000 credits
 • Dodge Viper GTS ’13 – 8.0-WR16-64v4T-Chiron, 1,600,000 credits
 • Ford Mustang Gr.3 Road Car – Windsor-351-Maverick, 250,000 credits
 • Lamborghini Huracan LP 610-4 ’15 – 8.0-WR16-64v4T-Chiron, 1,600,000 credits
 • Lexus RC F ’14 – 8.0-WR16-64v4T-Chiron, 1,600,000 credits
 • Mazda Atenza Gr.3 Road Car – R26B-787B, 1,750,000 credits
 • Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition Gr.B Road Car – VR38DETT-GT-R-NISMO, 193,500 credits
 • Nissan GT-R Nismo ’17 – 8.0-WR16-64v4T-Chiron, 1,600,000 credits
 • Subaru WRX Gr.B Road Car – CTR38-CTR3, 550,000 credits

Ik geloof niet dat ik eerder zo veel over een update voor Gran Turismo 7 te vertellen had, en hopelijk houdt Polyphony vast aan het regelmatig uitbrengen van gratis updates voor de game. Het zou jammer zijn om deze nu volledig om te bouwen om de ontwikkeling vervolgens te laten versloffen. We zullen het de komende maanden moeten zien, maar voor nu is er in ieder geval weer meer dan genoeg om je mee te vermaken in Gran Turismo 7 Spec II. De update is vanaf nu verkrijgbaar wanneer je de game start, en de volledige patchnotes vindt je op de website van Gran Turismo 7.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Sinds de lancering heeft Gran Turismo 7 al flink wat updates gehad. Nieuwe wagens, tracks, races en events. Maar de aankomend...

Online competitie systeem van rFactor 2 lijkt een klinkend succes

Inmiddels alweer twee weken geleden lanceerde Studio 397 hun langverwachtte update voor wat eerst het competition system heet...

Motorsport Games verkoop NASCAR licentie aan iRacing

Dat de zaken bij Motorsport Games niet helemaal lopen zoals ze hopen is geen geheim, maar ze lijken weer wat ademruimte te he...

BeamNG.drive voegt VR ondersteuning toe in patch v0.30

Misschien wel de meest aangevraagde feature voor BeamNG.drive sinds de lancering is de ondersteuning voor Virtual Reality. La...

Nieuwe EA Sports WRC titel aangekondigd van Codemasters

De licentie voor racegames rondom het World Rally Championship is terug in handen van de originele ontwikkelaars. Okee, onder...

Lees meer