Gran Turismo 7

The Real Driving Simulator. Gran Turismo 7 is het nieuwste deel in de legendarische serie racegames die elke generatie PlayStation console heeft bereikt. Voor veel racefans was Gran Turismo hun eerste aanraking met een serieuzere vorm van racen, hoewel het niet direct een simulator kan worden genoemd. Desondanks is het racen verrassend realistisch en door de unieke focus op alles dat vier wielen heeft, weet Gran Turismo zich al jarenlang gemakkelijk te onderscheiden van andere racegames.

Gran Turismo 7 Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Gran Turismo 7

De liefde voor auto's en autocultuur komt duidelijk van studiohoofd van Polyphony Digital Kazunori Yamauchi. Regelmatig zelf te vinden langs de baan, heeft deze ongelofelijke autosportfanaat de game geschapen die hij zelf wilde spelen. Het enthousiasme voor de techniek van de wagens, maar ook het racen zelf is aan alles in de game merkbaar. In het meest recente deel komen zelfs veteranen uit de autowereld hun zegje doen over de wagens die ze hebben gecreëerd, en de AI bestaat uit bekende namen uit de Gran Turismo Esport leagues.

Er zijn inmiddels zelfs echte coureurs die hun start vonden in Gran Turismo, die het zeker niet slecht doen. Jann Mardenborough wist zich via het GT Academy programma de echte racerij in te werken en doet nog altijd fanatiek mee. Hiermee vervult hij de droom van veel amateur simracers, die deze stap lang niet altijd kunnen zetten. Het nieuwste deel van Gran Turismo kreeg veel kritiek te verduren wegens de toevoeging van microtransacties, die voor de volledigheid ook al in eerdere delen zaten, die de progressie door het spel zouden beperken. Veel van deze klachten zijn inmiddels gelukkig verholpen.

Ondertussen blijft Polyphony werken aan de meest realistische weergave van autoracen die je ooit op de console kon bewonderen. Onlangs gingen ze een samenwerking met Fanatec aan voor het nieuwe officiële Gran Turismo stuurwiel, waarmee ook deze serie nu voor Direct Drive heeft gekozen. Puur door de diversiteit van de wagens en de circuits is Gran Turismo een van de onmisbare titels voor elke autofanaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties