Gran Turismo 7 bevestigd als PSVR2 launchtitel

Mark Scholten

Mark Scholten

Gran Turismo 7 bevestigd als PSVR2 launchtitel

Het zal niet heel veel fans verbazen, maar het is fijn om het officieel te vernemen: Gran Turismo 7 is een van de launchtitels voor de PSVR2. Het nieuws werd bekend gemaakt door PlayStation CEO Jim Ryan tijdens de jaarlijkse persconferentie van Sony op technologiebeurs CES. Op de lanceerdatum van de PSVR 2 op 22 februari krijgt GT7 een gratis update om de game geschikt te maken voor virtual reality.

Wat we precies kunnen verwachten van de patch is helaas nog onduidelijk en iets waar de fans best benieuwd naar zijn. Eerder al kreeg Gran Turismo Sport op de PlayStation 4 een aparte virtual reality-modus voor de originele PSVR. Deze was echter fors beperkt, dus het is vooral hopen dat we ditmaal op een volwaardige Gran Turismo-ervaring worden getrakteerd. Tijdens de presentatie zagen we in ieder geval wat korte beelden van de nieuwe Ferrari Vision Gran Turismo op Road America, dus deze wagen en track kunnen we in ieder geval verwachten. Ook zagen we flink meer tegenstanders, iets dat in de GT Sport implementatie nog ontbrak. Hierin kon je slechts tegen een andere AI rijden. PSVR2 verschijnt op 23 februari voor 550 Euro en is voorlopig alleen te bestellen via Sony zelf.

Gran Turismo op het witte doek

Naast deze aankondiging werden we ook getrakteerd op de eerste beelden van de Gran Turismo film die in augustus dit jaar in de bioscopen moet verschijnen. De Gran Turismo film volgt het verhaal van Jann Mardenborough, die in het echte leven de Gran Turismo Academy competitie won en vervolgens een heel aardige racecarriere bij Nissan opbouwde. Wat naast de cast vooral opvalt aan de beelden is dat deze voor een film over auto’s heel uniek aandoen. We zien snelle dronebeelden die we ook kennen van Youtube filmpjes van driftraces, maar ook een zeer Gran Turismo aandoende camera boven de auto, die bizar goed het effect van de games overbrengt.

We zien verder een aantal wagens die we al kennen uit Gran Turismo 7, maar ook een paar wagens die nog niet in de game zitten. Ongetwijfeld zullen we hier een paar interessante updates kunnen verwachten. Ook zien we de Hungaroring en Slovakia Ring, wat weleens zou kunnen betekenen dat we die in de komende updates langs zien komen. Hier is uiteraard niets van bevestigd, maar het zou een uitstekende samenwerking zijn om de races uit de film in Gran Turismo 7 te kunnen naspelen. Ongetwijfeld komt er later dit jaar meer nieuws over de film en de komende updates voor GT7.

De Gran Turismo film wordt geregisseerd door Neill Blomkamp (District 9, Elysium) en heeft in de cast onder andere Orlando Bloom, David Harbour en Djimon Hounsou. Jann Mardenborough wordt gespeeld door relatieve nieuwkomer Archie Madekwe (Midsommar). De film verschijnt op 11 augustus in de bioscopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer