Simrig

De basis van jouw simrace-ervaring. Een simrig is het onderdeel waar je jouw simstuur op monteert. Dit kan zoiets simpels zijn als een tafel of bureau, een zelf in elkaar geknutselde wheelstand, of een heuse constructie van aluminium compleet met echte racestoel. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. De meeste simracers zullen hun eerste rondes rijden achter een bureau of salontafel, en ongetwijfeld al snel snakken naar meer.

Simrig Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Simrig

Zodra je jouw eerste meters hebt afgelegd, wil je al snel een beter en sterker stuur, pedalen met druksensor en ongetwijfeld nog veel meer. Maar dan voldoet dat bureau niet meer als wheelbase en moet je op zoek naar een manier om jouw stuur echt goed vast te kunnen zetten. Dan is de volgende stap een makkelijk op te bergen wheelstand, of zelfs meteen naar een volwaardige simrig met stoel. Beide prima opties voor heel wat raceplezier, en afhankelijk van je budget en de beschikbare ruimte in je huis zijn er heel wat interessante opties.

Wil je alles zo goedkoop mogelijk houden? Dan kun je op zoek gaan naar een bestaand ontwerp voor een simrig, of zelfs je eigen simrig ontwerpen. Dit kun je doen van hout, maar de meeste racers kiezen meteen voor aluminium profielen. Niet alleen is hout nog verrassend duur, de aluminium profielen zijn relatief makkelijk verkrijgbaar en er zijn enorm veel ontwerpen beschikbaar.

Een echte racestoel kun je aanschaffen van een officiële fabrikant, maar is ook goedkoop te krijgen bij jouw lokale autosloperij. Hier kun je voor een relatief zacht prijsje vaak prima autostoelen aanschaffen, en je kunt het mechanisme om je stoel te verstellen zo op de meeste aluminium simrigs monteren.

Een simrig is dus maar net wat je er zelf van maakt. Een fijne simrig hoeft zeker geen duizenden euro's te kosten, maar pas op dat wanneer je eenmaal begint met het upgraden van je apparatuur, het heel snel kan gaan. Voor je het weet zit je in een kuipstoeltje met VR bril op achter je Direct Drive wheelbase met prachtige pedalen, een shifter en handrem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties