EA zet Max Verstappen op de Champions Edition cover van F1 23

Mark Scholten

Mark Scholten

EA zet Max Verstappen op de Champions Edition cover van F1 23

Nadat we vorige week al de eerste geruchten mochten vernemen over F1 23, heeft EA aangekondigd dat EA Sports F1 23 op 16 juni uit zal komen.

De nieuwe F1 game verschijnt op PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC en bevat de terugkeer van Braking Point. Dat is de singleplayer verhaalmode die werd geïntroduceerd met F1 2020 en daarna verdween. Verder worden er verschillende verbeteringen doorgevoerd aan gameplay en zijn er quality of life aanpassingen doorgevoerd, waaronder een blijkbaar veelgevraagde feature in de vorm van rode vlaggen.

De aankondigingstrailer van F1 23

In het nieuwe hoofdstuk van Braking Point volgen we de loopbaan van Devon Butler en teamgenoot Aiden Jackson die de strijd aangaan met coureurs uit het echte leven. Butler en Jackson rijden voor het fictieve Konnersport Racing Team. Het lijkt erop dat we hiermee getrakteerd worden op een interessante strijd zowel binnen als buiten het team.

Volgens EA zal de gameplay van F1 23 een grote stap voorwaarts zijn in vergelijking met de voorgaande titels. Dat gaat vooral over de gameplay. Auto's moeten beter reageren en dat komt door feedback van bestaande F1 teams.

"Onze goede relatie met de teams maakt het mogelijk om het 'handling model' te verbeteren, daardoor wordt het racen realistischer. Verder is er een nieuw kleursysteem toegevoegd zodat het allemaal nog echter overkomt", aldus Mather, de game director.

Codemasters heeft een aantal aanpassingen gedaan aan de 'engine torque' en het op gang komen van de auto's. Verder zijn er volgens een persbericht aanpassingen gedaan aan de aerodynamica en de grip van de banden. Deze aanpassingen moeten er concreet voor zorgen dat de auto's beter te voorspellen zijn tijdens het accelereren, remmen en in de bochten.

F1 23 zal elke auto, coureur en circuit bevatten uit het 2023 seizoen. Daaronder vallen dus ook Las Vegas en Lusail. Daarnaast zijn er een aantal tracks speelbaar waar ooit op is gereden. Denk aan Paul Ricard, Shanghai en Portimão.

Aankondiging van het fictieve team van Devon Butler

Een andere nieuwe optie is de mogelijkheid om races van 35% te rijden. Deze afstand valt tussen de huidige instellingen van 25% en 50% races. Verder is er de mogelijkheid van een rode vlag tijdens races. We hopen maar dat deze feature online ook uit te zetten is, anders worden het hele korte races in de meeste online lobbies. Daarnaast wordt F1 World hub toegevoegd en dit geeft spelers de mogelijkheid om te levelen, upgrades te verdienen voor auto's, verf, outfits en helmen.

Over de multiplayer is verder nog niets bekend gemaakt, F1 fans die hopen op verbeteringen op dat vlak zullen nog even moeten wachten. Gezien er nog best wat langlopende bugs in de multiplayer van F1 22 zitten, is het hopen dat Codemasters hier ook wat aandacht aan heeft geschonken. Zeker gezien de aanhoudende problemen met cheaters online, zou het niet vervelend zijn als hier een meer permanente oplossing voor wordt geboden, dat zou de esports kampioenschappen in ieder geval weer wat betrouwbaarder doen aanvoelen.

EA biedt ook de Champions Edition van F1 23 aan. Hiermee krijgen spelers eerder toegang tot de game en op deze versie staat Max Verstappen op de voorkant. EA Sports F1 23 krijgt een lanceerprijs mee van 69,99 Euro voor de consoleversie, op Steam kost de game 59.99 Euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Sinds de lancering heeft Gran Turismo 7 al flink wat updates gehad. Nieuwe wagens, tracks, races en events. Maar de aankomend...

Online competitie systeem van rFactor 2 lijkt een klinkend succes

Inmiddels alweer twee weken geleden lanceerde Studio 397 hun langverwachtte update voor wat eerst het competition system heet...

Motorsport Games verkoop NASCAR licentie aan iRacing

Dat de zaken bij Motorsport Games niet helemaal lopen zoals ze hopen is geen geheim, maar ze lijken weer wat ademruimte te he...

BeamNG.drive voegt VR ondersteuning toe in patch v0.30

Misschien wel de meest aangevraagde feature voor BeamNG.drive sinds de lancering is de ondersteuning voor Virtual Reality. La...

Nieuwe EA Sports WRC titel aangekondigd van Codemasters

De licentie voor racegames rondom het World Rally Championship is terug in handen van de originele ontwikkelaars. Okee, onder...

Lees meer