Codemasters

De Britse ontwikkelstudio achter de huidige Formule 1 games. Sinds enkele jaren onder de vlag van Electronic Arts, maar voor die tijd was Codemasters bekend om hun uitstekende arcaderacers als GRID, Colin' McRae Rally (later DIRT), het realistische DIRT Rally, het grappige F1 Race Stars en het uitstekende TOCA Race Driver. Daarnaast heeft de studio al enkele jaren de exclusieve rechten om Formule 1 games te maken. Codemasters werkte ook aan enkele titels buiten de normale racerij om als Overlord, het bijzondere Clive Barker's Jericho, Turning Point: Fall of Liberty, Rise of the Argonauts en de steampunk shooter Damnation.

Codemasters Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Codemasters

Codemasters wist in korte tijd een uitstekende naam voor zichzelf op te bouwen. Hun games zaten relatief vol content, en ondanks dat realisme niet de boventoon voerde, wisten ze de Formule 1 games naar nieuwe hoogten te stuwen de afgelopen jaren. De overname door Electronic Arts zorgde wel voor wat onrust onder de fans van de studio, die vooral bang waren dat er uitgebreide manieren om geld uit de zak van spelers te kloppen aan de games zouden worden toegevoegd. Tot op zekere hoogte hebben deze fans wel gelijk gekregen, in F1 2022 zitten een aantal features die helaas maar weinig aan de game zelf toevoegen. Gelukkig is het nog niet zover dat er daadwerkelijk lootboxes in zitten.

Het blijft even afwachten hoe Codemasters zich de komende jaren zal ontwikkelen. Naast het verder bouwen aan de Formule 1-franchise, hebben ze nog heel wat uitstekende IP beschikbaar om toffe racegames mee te maken. De GRID serie kreeg onlangs een redelijk goed vervolg, dus hopelijk zetten ze deze positieve lijn door. Ook DIRT Rally mag zeker een nieuw deel krijgen en wie weet mogen ze wel met een van de grote racemerken van Electronic Arts aan de slag. Een nieuwe Need for Speed met de kennis van arcaderacers van Codemasters zou heel wat fans blij kunnen maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties