Onze eerste indruk van Braking Point in EA Sports F1 23

Mark Scholten

Mark Scholten

Onze eerste indruk van Braking Point in EA Sports F1 23

Na een jaar afwezigheid keert Braking Point terug in EA Sports F1 23 en we konden met de eerste drie hoofdstukken aan de slag. Braking Point was een prima toevoeging aan F1 2021, ondanks dat je enigszins bestand moest zijn tegen cliche’s. We misten deze feature dan ook in het vorig jaar verschenen F1 22. Dit jaar maakt Aidan Jackson zijn debuut bij een nieuw team op de F1 grid: team Konnersport Racing en tot onze grote schrik is zijn teamgenoot dit seizoen de altijd verschrikkelijke Devon Butler.

Rijden voor de vijand

Butler is nog even hatelijk als altijd en met zijn vader als hoofdsponsor van het nieuwe team is dit een garantie voor bakken met Drive To Survive-achtig drama. Ondanks dat we slechts de eerste drie hoofdstukken van Braking Point konden testen, is onze haat voor Butler meteen weer opgelaaid. God wat een verschrikkelijk ventje is het toch. Aan de andere kant is er geen betere motivatie om races te winnen. Helaas moet je die hoop een beetje laten varen omdat er opnieuw is gekozen voor korte uitdagingen tijdens specifieke races in het seizoen. Je wordt meestal na een cutscene middenin een situatie gedropt, waarna je met de gevolgen mag dealen.

Onze eerste indruk van Braking Point in EA Sports F1 23

Uiteraard komen hier alle standaard problemen die coureurs tijdens races ervaren voorbij, van gewone mechanische pech, naar strubbelingen tussen de teamgenoten en zelfs teamorders die uiteraard door dat pestventje worden genegeerd. Omdat Butler senior het team runt, wordt elke beslissing die niet in jouw handen ligt, eigenlijk altijd in jouw nadeel genomen. De wil van de Butlers is wet, en daar moet je maar mee omgaan. Hiermee wordt het nog makkelijker om de heren te haten.

Kies je voor het team of de aanval?

Naast het doel gewoon zo veel mogelijk plekken te winnen, krijg je nog specifieke challenges per race om voor iemand te eindigen of op een specifieke plaats, wat nog een beetje extra uitdaging verzorgt. De moeilijkheidsgraad ligt opnieuw laag, op medium speel je redelijk gemakkelijk door de challenges heen. Wel is het fijn dat je de moeilijkheidgraad nu kunt verlagen als je een bepaalde uitdaging niet haalt, wat ons op expert toch een keer gebeurde.

Daarnaast mag je proberen om de lieve vrede te bewaren door de juiste antwoorden te geven in interviews (of uiteraard juist niet). Het is nog niet echt duidelijk in deze drie chapters hoe ver je dit kunt pushen, het zou leuk zijn als deze antwoorden ook echt een impact op het verloop van het verhaal hebben, maar we vermoeden dat dit niet het geval is.

Schipperen tussen belangen

Buiten de races om, mag je ook een poging doen om dit nieuwe team verder te helpen door de rol van teammanager op je te nemen. Gezien Butler zijn impulsieve acties levert dit regelmatig wrijving op binnen het team en mag jij de beslissing nemen om papa tevreden te stellen, of de jonge Butler terug te fluiten. Codemasters zal ongetwijfeld zorgen dat alle mogelijke drama maximaal uit het verhaal wordt geperst.

Onze eerste indruk van Braking Point in EA Sports F1 23

Qua presentatie is Braking Point in ieder geval dik in orde, de tussenfilmpjes zien er gelikt uit. Ondanks dat de graphics geen wereldschokkende updates hebben gekregen, doet F1 23 precies wat je er van verwacht. De voice acting is voorlopig uitstekend, en zelfs in deze drie korte events is onze haat voor de hele familie Butler weer helemaal aangewakkerd. We zijn benieuwd om te zien in wat voor situaties je allemaal wordt gegooid en vooral hoeveel impact de speler uiteindelijk op het verhaal heeft. We verwachten natuurlijk geen Mass-Effect achtige keuzebomen voor beslissingen, maar het zou leuk zijn als je die verdomde Butlers het vuur een beetje aan de schenen kunt leggen.

EA Sports F1 23 verschijnt op 16 juni voor de PlayStation 4, 5, Xbox One, Xbox Series S en X en PC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Sinds de lancering heeft Gran Turismo 7 al flink wat updates gehad. Nieuwe wagens, tracks, races en events. Maar de aankomend...

Online competitie systeem van rFactor 2 lijkt een klinkend succes

Inmiddels alweer twee weken geleden lanceerde Studio 397 hun langverwachtte update voor wat eerst het competition system heet...

Motorsport Games verkoop NASCAR licentie aan iRacing

Dat de zaken bij Motorsport Games niet helemaal lopen zoals ze hopen is geen geheim, maar ze lijken weer wat ademruimte te he...

BeamNG.drive voegt VR ondersteuning toe in patch v0.30

Misschien wel de meest aangevraagde feature voor BeamNG.drive sinds de lancering is de ondersteuning voor Virtual Reality. La...

Nieuwe EA Sports WRC titel aangekondigd van Codemasters

De licentie voor racegames rondom het World Rally Championship is terug in handen van de originele ontwikkelaars. Okee, onder...

Lees meer