Gran Turismo 7 krijgt eind deze maand een flinke update

Mark Scholten

Mark Scholten

Gran Turismo 7 krijgt eind deze maand een flinke update

Ondanks wat problemen rond de lancering, is Gran Turismo 7 de afgelopen maanden trouw voorzien van updates, die heel wat van de problemen aanpakten. Begin oktober kunnen we opnieuw een redelijke update verwachten met versie 1.23 van de game. Hierin zien we onder andere nieuwe evenementen, wagens, verbeterde stabiliteit van online events en ondersteuning voor de nieuwe Logitech G Pro wheelbases tegemoet.

De drie nieuwe wagens waarmee je de digitale racebanen onveilig kunt maken zijn de Nissan Sylvia K’s Type S (S14) ‘94, de Porsche Vision Gran Turismo Spyder en de Volkswagen ID.R ‘19. Op de Nissan na zal je hier waarschijnlijk even voor moeten sparen, de wagens kosten respectievelijk 60.000, 1.000.000 en 2.000.000 credits. Daar krijg je dan wel een paar hele dikke wagens voor terug.

Nieuwe events en menu’s

Naast de nieuwe wagens, zijn er ook nieuwe events waar je credits kunt binnenhalen om de wagens te kopen. Op de Autopolis International Racing Course is een nieuwe FR Challenge 450 toegevoegd, op Trial Mountain een American Clubman Cup 700 en op de Tokyo Expressway East kan je in omgekeerde richting de World Touring Car 800 racen voor een flinke uitbetaling van 200.00 credits voor de winst.

Daarnaast zijn er twee nieuwe Café Menu’s die je opdracht geven om zes nieuwe wagens te verzamelen voor je collectie. Een selectie Corvette’s en Porsche’s leveren je een vijf en zes sterren rouletteticket op. Dit zijn geen gemakkelijke unlocks, de Porsche Spyder uit 1955 is alleen verkrijgbaar in de legends car store met een waanzinnig prijskaartje, dus begin maar vast met sparen.

Ook is er een nieuwe Cafe Menu Book uit te spelen, met drie events op Willow Springs, Tsukuba Circuit en Deep Forest Raceway, waar je een roulette ticket van zes sterren voor onderdelen mee verdient.

Updates aan de netcode en betere wheelbase ondersteuning

Ietwat verstopt in de patchnotes zit nog de vermelding van ‘Improved Network Connectivity’, wat hopelijk de veelgehoorde klachten over vreemd bewegende auto’s zal verbeteren. Hier wordt nog altijd veel over geklaagd en vooral in de zelfopgezette lobbies doet dit probleem zich vaak voor. Sport mode wordt minder geplaagd door deze issues, misschien omdat deze events centraal worden gehost. Hopelijk wordt de online performance hier echt verbeterd zodat het organiseren van lobbies en eigen events interessanter wordt.

Ook komt er uiteraard ondersteuning voor het nieuwe Logitech G Pro Racing stuur dat deze week werd aangekondigd. Hiermee is de keuze voor Direct Drive sturen voor de PlayStation plots verdubbeld en we hopen dat deze implementatie iets beter verloopt dan de eerste versie van ondersteuning voor de Fanatec GT DD Pro. Over de Fanatec GT DD Pro gesproken, update 1.23 voegt ook eindelijk ondersteuning voor rotary encoders op de Fanatec sturen toe, wat het heel wat makkelijker maakt om settings van je wagen tijdens het rijden aan te passen.

Al met al een flinke lijst met updates, die het spel langzaam maar zeker op het niveau brengen waar de fans op hoopten bij lancering. Ondanks dat, missen er nog altijd een aantal veelgevraagde features, zoals de mogelijkheid om je auto’s te verkopen. Hopelijk zien we deze update nog voor het einde van het jaar, maar dat blijft helaas nog afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Sinds de lancering heeft Gran Turismo 7 al flink wat updates gehad. Nieuwe wagens, tracks, races en events. Maar de aankomend...

Online competitie systeem van rFactor 2 lijkt een klinkend succes

Inmiddels alweer twee weken geleden lanceerde Studio 397 hun langverwachtte update voor wat eerst het competition system heet...

Motorsport Games verkoop NASCAR licentie aan iRacing

Dat de zaken bij Motorsport Games niet helemaal lopen zoals ze hopen is geen geheim, maar ze lijken weer wat ademruimte te he...

BeamNG.drive voegt VR ondersteuning toe in patch v0.30

Misschien wel de meest aangevraagde feature voor BeamNG.drive sinds de lancering is de ondersteuning voor Virtual Reality. La...

Nieuwe EA Sports WRC titel aangekondigd van Codemasters

De licentie voor racegames rondom het World Rally Championship is terug in handen van de originele ontwikkelaars. Okee, onder...

Lees meer