Direct Drive

Direct Drive is een manier van aansturen van Force Feedback van je racestuur. Het Direct onderdeel van deze aandrijving slaat op het direct aansluiten van je stuur op de naaf van een elektromotor middels een speciale Quick Release (QR). De aandrijving zelf kan bestaan uit een aantal verschillende vormen elektromotor, waarbij vooral belangrijk is hoe accuraat deze is om te zorgen voor een zo nauwkeurig mogelijke weergave van de krachten. Doordat je direct je stuur op de naaf van de motor aansluit, heb je geen limiet meer in hoe ver je je stuur kunt draaien. Traditionele sturen die door riemen of tandwielen worden aangedreven zijn hierin wel beperkt. Tevens kan de motor veel meer kracht doorgeven en deze ook sneller moduleren en aanpassen tijdens het rijden. Hierdoor is de ervaring stukken beter en heb je meer het gevoel direct de auto te besturen. Ook is het makkelijker om te corrigeren wanneer je bijvoorbeeld grip verliest, doordat jouw stuurbewegingen direct weer door de sensoren in de motor worden opgepikt.

Direct Drive Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Direct Drive

Direct Drive technologie is de afgelopen jaren steeds bereikbaarder geworden voor simracers. Niet alleen is de technologie snel goedkoper aan het worden, maar er zijn ook steeds meer bedrijven op de markt die Direct Drive sturen aanbieden. Onder andere Fanatec, Simucube, MOZA Racing, VRS en nog een paar andere bedrijven bieden mooie Direct Drive wheelbases aan in heel verschillende prijsklasses.

Doordat Direct Drive behoorlijk veel kracht genereert, moet je voorzichtig omspringen met je Direct Drive stuur. De meeste wheelbases komen zelfs met speciale noodstops voor als je stuur op hol slaat (dit is me gelukkig nog nooit gebeurd). Het is tijdens het rijden dan ook zaak het stuur iets meer te respecteren dan bij de stuurtjes die veel gamers en simracers als instapmodellen gebruiken. Ook is het opzetten van Direct Drive sturen vaak iets ingewikkelder, en ben je afhankelijk van hoe goed de soft- en firmware is van de fabrikant waar je jouw gear aanschaft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties