Thrustmaster onthult eerste direct drive wheelbase met T818.

Mark Scholten

Mark Scholten

Thrustmaster onthult eerste direct drive wheelbase met T818.

Je zou het met alle recente aankondigingen van de concurrentie bijna vergeten, maar ook Thrustmaster werkt al een tijd aan een direct drive wheelbase. Vandaag hebben ze de T818 onthult tijdens een livestream op Twitch. De T818 levert 10Nm aan trekkracht en de gehele unit wordt blijkbaar in Frankrijk geproduceerd, wat voordelen op kan leveren voor hoe snel we met deze wheelbase aan de slag kunnen. Daar hoeven we waarschijnlijk niet lang op te wachten, want de T818 moet voor kerst van dit jaar bij de eerste klanten zijn voor een prijs van 649 Euro, zonder stuur of pedalen.

Deze eerste versie is alleen geschikt voor PC, hoewel er plannen zijn voor consoles, liet Thrustmaster tijdens de stream weten. Je moet ook je oude Thrustmaster apparaten (soms met een verloopstukje) op deze nieuwe direct drive wheelbase kunnen gebruiken. De behuizing is zeshoekig, en doet daarmee een beetje denken aan de Fanatec CSL DD. De bovenste zijkanten zijn bedekt met platen die we later kunnen uitwisselen om je wheelbase te personaliseren, en de onderste kanten hebben kleine zwarte koelribben.

Aan de voorzijde vinden we de nieuwe quick release en aan de zijkant een viertal knoppen om de settings snel mee aan te kunnen passen. Ook zit er een noodstop op de zijkant, hoewel ik me afvraag hoe goed je daar bij kunt als je een stuur op de wheelbase hebt zitten. De nieuwe Next Gen Quick Release laat je een stuur binnen vijf seconden verwisselen en moet via een adapter werken met al je oude Thrustmaster sturen. De adapter wordt standaard meegeleverd met de basisversie van de T818, dus als je een oud stuur hebt, kan je meteen aan de slag. Rondom de quick release zit een aanpasbare ledstrip. Deze moet je in ieder geval zowel op kleur als intensiteit kunnen aanpassen zoals je wilt, maar later wil Thrustmaster ook dat ontwikkelaars deze kunnen gebruiken voor bepaalde gamefuncties als racevlaggen of telemetrie van je auto.

De knoppen en nieuwe quick release van de Thrustmaster T818
De knoppen en nieuwe quick release van de Thrustmaster T818

Preorders voor de eerste lichting T818 wheelbases zijn vanaf vandaag geopend op de website van Thrustmaster. Deze eerste lichting moet nog voor kerst bij de vroege bestellers zijn. De volgende lading preorders gaat rond 26 december open voor levering in januari. Hou er wel rekening mee dat je dus een set pedalen en een stuur nodig hebt, maar als je al een Thrustmaster stuur of pedalen in huis hebt, kan je die meteen gebruiken.

Lees meer over:
Simracen Simrig Direct Drive

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer