rFactor 2

Superrealistische racesimulatie van ISI en Studio 397. De simulatie wordt uitgegeven door Motorsport games. Onder racesimfans staat rFactor bekend om haar uitstekende bandenmodel, dat nog altijd door wordt ontwikkeld. Ook de Force Feedback van de sim is populair bij veel professionele racers. Onder andere Fernando Alonso en Romain Grosjean rijden regelmatig online races in de sim en streamen deze ook.

rFactor 2 Nieuws

Lees al het laatste nieuws over rFactor 2

rFactor 2 is nog altijd volop in ontwikkeling, ondanks dat de game al bijna 10 jaar op de markt is. Ondanks de vele positieve aspecten van de simulatie is deze nog altijd niet waanzinnig populair als een concurrent als iRacing. Dit komt onder andere doordat er behoorlijk wat relatief ingewikkelde setup komt kijken bij het goed werkend krijgen van de game. Hier wordt hard aan gewerkt door Studio 397, onder andere met de eind vorig jaar verschenen UI update die de hele interface onder handen nam.

De fans van rFactor 2 zijn echter ook uitzonderlijk kritisch, omdat zij realisme zo veel mogelijk proberen te benaderen. Hierdoor is er altijd wel iets te verbeteren aan de simulatie, wat voor een relatief kleine studio als Studio 397 niet altijd snel te realiseren is.
Desondanks is de snelheid waarop updates verschijnen de afgelopen paar jaar gestaag omhoog gekropen en zijn de indrukken van de community goed. Online racen in rFactor 2 is mogelijk in zowel het door S397 opgezette Competition System, als op losse servers. Dit laatste vereist echter flink wat setup, waaronder het openen van poorten in de router wat niet altijd makkelijk is.

De verwachting is dat rFactor 2 de komende jaren nog volop wordt doorontwikkeld en dat een officieel vervolg niet waarschijnlijk is, tenzij de financiële situatie van Motorsport Games nog verder verslechterd en ze iets nodig hebben om geld in het laatje te brengen. Voorlopig zit er echter nog genoeg leven in de game en de studio, dus we verwachten nog flink lange tijd met deze simulatie over het asfalt te kunnen scheuren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties