Straight 4 Studios van Ian Bell werkt samen met Reiza Studios aan GT Revival titel

Mark Scholten

Mark Scholten

Straight 4 Studios van Ian Bell werkt samen met Reiza Studios aan GT Revival titel

Ian Bell zal voor velen geen onbekende naam zijn, hij was onder andere verantwoordelijk voor de oude GTR games en natuurlijk Project CARS. Zijn nieuwe studio genaamd Straight 4 Studios werkt al een tijdje aan wat hij een ‘sim geinspireerd op Project CARS 2 en GTR2’ noemt, die inmiddels de werktitel GT Revival heeft gekregen. Deze nieuwe simulator wordt gemaakt in Unreal Engine 5 en moet ongekend makkelijk te modden zijn. Er wordt zelfs gehint naar een marketplace waar modders hun creaties kunnen verkopen. De game moet worden uitgegeven door Plaion. Straight 4 Studios laat nu weten een samenwerking te zijn gestart met Reiza Studios, bekend van de Automobilista Games en zeker geen kleine speler.

De afgelopen maanden is Bell gestaag bezig met het opbouwen van hype voor zijn nieuwe titel. Iets waar de man zeker goed in is, maar we moeten toegeven dat hij zich voor deze GT Revival lijkt te omringen met heel wat talent uit de simrace-industrie. Bekende namen van verschillende legendarische simracetitels als Henrik Roos (physics), Tim Wheatley (licensing en community management), Doug Arnao (handling), Stephen Baysted (audio) en the Stig Ben Collins om te zorgen dat de wagens de vergelijking met de echte wereld aan kunnen. Door de talenten van Reiza in te zetten wil Bell waarschijnlijk gebruik maken van hun kennis op het gebied van hoe de auto’s reageren in Automobilista 2, maar Reiza staat ook bekend om hun uitstekende werk aan rFactor 2, waarvoor ze enkele circuits en auto’s produceerden. Het is niet ondenkbaar dat ze hier opnieuw hun licenties inzetten om enkele bijzondere tracks naar de nieuwe simulatie te brengen.

Ook registreerde Bell een patent om AI de stem van de commentators en de race engineer te laten genereren tijdens het spelen, wat zeker interessant is. Dit zou kunnen leiden tot realistischere audio, die niet langer is gebonden aan de vooraf ingesproken regels. Aan de andere kant zullen er ongetwijfeld stemacteurs zijn die niet heel erg te spreken zijn over deze nieuwe ontwikkeling.

De plannen voor de voorlopig nog naamloze GT Revival game zijn ambitieus zoals altijd, maar hier plaatsen we wel de kanttekening bij dat Bell bekend staat om zijn grote beloftes, en die zeker niet altijd nakomt. Zo zou de screenshot bovenaan dit artikel volledig in-engine zijn, wat zeker kan, maar we zijn toch stiekem erg benieuwd of het eindresultaat hier aan kan voldoen. Aan de andere kant lijkt hij goed op weg door zich te omringen met talentvolle ontwikkelaars en legendes uit de industrie. Opnieuw wordt het WMD platform ingezet om de community bij het project te betrekken. Of het opnieuw mogelijk wordt om te investeren in de titel, zoals ook bij Project CARS het geval was valt nog even te bezien. Deze opzet liep tegen wat problemen aan met de Britse overheid, dus hoe Bell ditmaal het project vorm wil geven blijft even afwachten. De nieuwe game van Straight 4 Studios moet verschijnen op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer