Reiza Studios

Braziliaanse ontwikkelaar van simracetitels. Verantwoordelijk voor Automobilista, dat was gebaseerd op de uitstekende Pmotor engine van Image Space Incorporated, die was ontwikkeld voor rFactor. De game wordt vandaag de dag nog altijd uitzonderlijk veel gespeeld en online zijn bakken met uitstekende mods en add-ons te vinden. Er is vorig jaar zelfs een VR-patch verschenen om de game in Virtual Reality te kunnen spelen. Onder andere Niels Heusinkveld maakt nog altijd fanatiek mods voor Automobilista, naast zijn werk voor de hardwaremaker Heusinkveld die zijn naam draagt.

Reiza Studios Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Reiza Studios

Reiza heeft daarnaast een DLC pack uitgebracht voor rFactor 2, wat hopelijk in de nabije toekomst wordt geüpdate naar de nieuwe standaarden van deze game, maar de focus ligt op het moment op het verbeteren van hun nieuwste simracetitel: Automobilista 2.

Voor de opvolger Automobilista 2 koos Reiza voor de prachtig uitziende engine van Project Cars 2, de Madness Engine. Dit kwam zowel met voor- als nadelen. De Madness Engine is in staat om prachtige beelden te tonen, maar laat op het gebied van physics toch wel een en ander afweten. De afgelopen tijd is de studio dan ook druk bezig geweest met het verbeteren van de physics en andere onderdelen van de game. Daarnaast verschijnen er regelmatig forse DLC packs, boordevol interessante content.

Onlangs moest de release van een generieke Indycar helaas worden uitgesteld, maar mogelijk betekent dit ook dat Reiza de rechten voor deze wagen toe zal voegen, zodat we naast de reeds aanwezige Champcars en andere klassieke Amerikaanse racemonsters, binnenkort ook met de Indycar IR18 aan de slag mogen. Het lijkt er in ieder geval op de Reiza voorlopig nog niet klaar is met het updaten van hun titels en DLC packs. De komende maanden is er meer nieuwe content beloofd, en de aankomende updates zijn door de fans met enthousiasme ontvangen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties