Reiza geeft duidelijkheid over aankomende Automobilista 2 updates

Mark Scholten

Mark Scholten

Reiza geeft duidelijkheid over aankomende Automobilista 2 updates

Ontwikkelaar Reiza heeft het duidelijk druk gehad de afgelopen maanden. Maar ze zijn er toch in geslaagd om voor het einde van het jaar nog een leuke update uit te brengen. Daarnaast hebben ze de fans geüpdate over de beloofde updates die nog niet zijn verschenen. Deze komen nu in het eerste kwartaal van 2023, maar vallen volgens de ontwikkelaar nog netjes onder de Season Passes die voor 2022 zijn uitgegeven. Reiza is duidelijk nog niet klaar met de ontwikkeling van Automobilista 2, en als we tussen de regels doorlezen komen er volgend jaar nog flink wat updates aan, en mogelijk een nieuwe Season Pass.

Op de valreep van 2022

Allereerst de eindejaarsupdate. Nog net voor het einde van 2022 lanceerde Reiza het eerste deel van de Historical Track Pack met daarin drie oude varianten van bekende circuits. Het Australische Bathurst in de versie van 1983, Jerez en Cascais in de 1988 varianten. Cascais is de licentievrije naam van Estoril in Portugal en mist de haarspeldbocht die in 1994 werd toegevoegd en heeft een andere bochtenserie na de start. Jerez is misschien wel het meest bekend als testlocatie en is eigenlijk niet enorm veranderd door de jaren heen. De voornaamste afwijking ten opzichte van het moderne circuit is bocht 5. Bathurst, of Mount Panorama Motor Racing Circuit heeft flink wat wijzigingen ondergaan en mist een aantal moderne bochten, waardoor het circuit nog sneller is. De Historical Track Pack pt. 1 kost los 10 Euro en is onderdeel van de 2022 Season Pass. Eventuele opvolgers van deze historische tracks zullen echter buiten de 2022 Season Pass vallen.

Reiza geeft duidelijkheid over aankomende Automobilista 2 updates

Automobilista 2 blinkt uit in geweldige historische content en naast deze drie nieuwe layouts voor bestaande banen kunnen we begin 2023 ook een historische versie van de Nurburgring verwachten.

Negen nieuwe racemonsters

Naast de nieuwe banen zijn er maar liefst negen nieuwe bolides aan Automobilista 2 toegevoegd. Allereerst is het Supercars pack pt. 1 eindelijk uit, met hierin de Chevrolette Corvette C8 Z06, de McLaren Senna en de brabham BT62. Zeker niet de minsten en de Supercars categorie wordt voor het verschijnen van deze DLC pack omgebouwd om te zorgen dat competitieve auto’s netjes bij elkaar worden gegroepeerd.

Voor liefhebbers van open wheel racen is er de Brazilian Racing Legends pack met hierin een zestal wagens die allemaal door bekende Brazilianen zijn bestuurd gedurende hun carrière. (Reiza is een Braziliaanse studio, vandaar deze focus). Allereerst de Brabham BT49 Cosworth V8 en de Brabham BT52 BMW I4 Turbo, waarin Nelson Piquet twee wereldtitels won. De Lotus 98T Renault V6 Turbo werd gereden door de legendarische Ayrton Senna, hoewel hij er geen titels mee won. De drie McLarens zijn ongetwijfeld bekend bij de Formule 1 fans. De MP4/4 Honda V6 Turbo is de raceagen waarmee Senna en Prost op 1 na alle races wonnen in 1988. En de MP4/5B Honda V10 wist Senna het kampioenschap in 1990 te brengen. In 1991 gebruikte Senna de MP4/6 Honda V12 om opnieuw te wereldtitel binnen te slepen. Ook deze pack kost een tientje, maar is onderdeel van de Season Pass. Ook hier geldt dat een nieuwere packs niet meer onder de Season Pass zullen vallen, dus hier komt waarschijnlijk een opvolger voor uit.

Wat kunnen we in 2023 verwachten?

Dan was er nog de content waar Reiza niet meer aan toe kwam voor het einde van 2022. De Nurburgring historische DLC wisten we al, die komt in januari 2023. Het Adrenaline Pack Pt1 moet in Q1 verschijnen, evenals een zesde bonus Premium Track. De laatste beloofde DLC voor de Season Pass was het Racin’ USA Bonus Pack, wat later moet verschijnen in Q2 van 2022.

Ook heeft Reiza een overeenkomst weten te sluiten met Nissan om hun racewagens naar de simulator te brengen. De eerste batch met Nismo wagens bevat nieuw Group C, GT1 en GT3’s naar de sim en zeker niet de minsten. De Nissan R89C is een legende uit de Group C klasse. Onhandig genoeg wel omdat de auto legendarisch onbetrouwbaar was. De Nissan R390 GT1 wist net de top van Le Mans te missen in 1998 en de Nissan GT-R GT3 is een vaste waarde in het huidige GT3 kampioenschap en een uitstekende toevoeging aan de beperkte GT3 lineup in Automobilista 2.

Reiza geeft duidelijkheid over aankomende Automobilista 2 updates

Naast al deze updates over de nieuwe verschenen en aankomende content heeft Reiza nog een uitgebreid overzicht van alle updates van het afgelopen jaar klaargezet, zodat je precies kunt lezen hoe belachelijk lang de lijst met updates die de simulator in 2022 heeft ontvangen daadwerkelijk is. Het komende jaar staat in het teken van updates aan de multiplayer, waaronder dagelijkse races zoals je ook in iRacing en Low Fuel Motorsport vindt. Ook komt er dirt en rallycross racen met het Adrenaline DLC Pack, met mogelijk nog een paar verrassingen hierin. Een belangrijke update is om betere ondersteuning voor mods te bieden, hoewel dit niet altijd gemakkelijk lijkt te zijn. De beloftes hierin zijn dan ook beperkt. De Career mode moet ook flink onder handen worden genomen, wat een van de belangrijkste laatste pijlers van de game is, hopelijk kunnen we eind 2023 weer een enorm overzicht als dit schrijven voor een uitstekend jaar Automobilista 2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Sinds de lancering heeft Gran Turismo 7 al flink wat updates gehad. Nieuwe wagens, tracks, races en events. Maar de aankomend...

Online competitie systeem van rFactor 2 lijkt een klinkend succes

Inmiddels alweer twee weken geleden lanceerde Studio 397 hun langverwachtte update voor wat eerst het competition system heet...

Motorsport Games verkoop NASCAR licentie aan iRacing

Dat de zaken bij Motorsport Games niet helemaal lopen zoals ze hopen is geen geheim, maar ze lijken weer wat ademruimte te he...

BeamNG.drive voegt VR ondersteuning toe in patch v0.30

Misschien wel de meest aangevraagde feature voor BeamNG.drive sinds de lancering is de ondersteuning voor Virtual Reality. La...

Nieuwe EA Sports WRC titel aangekondigd van Codemasters

De licentie voor racegames rondom het World Rally Championship is terug in handen van de originele ontwikkelaars. Okee, onder...

Lees meer