Straight 4 Studios

De nieuwe studio van simracelegende Ian Bell. Zowel geliefd als verguisd door het simracepubliek, is Bell verantwoordelijk voor heel wat legendarische simracetitels. Hij werkte onder andere mee aan de GTR games, maar wist met Project CARS een groot publiek voor zich te winnen. Onhandig genoeg was het tweede deel geen enorme verbetering, en het derde deel na overname door Codemasters was ronduit slecht. Sindsdien werkt Bell aan een nieuwe simulatie, die de voorlopige werktitel GT Revival met zich meedraagt.

Straight 4 Studios Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Straight 4 Studios

De game wordt ontwikkeld door het nieuwe Straight 4 Studios, waarbinnen Bell zich omringt door een flinke lading legendes uit de simrace-industrie. Het blijft uiteraard afwachten of deze nog naamloze simulatie alle hype waar kan maken, maar de belofte is groot. De nieuwe titel wordt ontwikkeld in Unreal Engine 5 en moet een open platform worden, waar modders gemakkelijk nieuwe content aan kunnen toevoegen. Bell hint er tevens naar dat simracers opnieuw een deel van het project uit kunnen maken door een nieuwe crowdfunding ronde via WMD, dat hij ook gebruikte om Project CARS van de grond te krijgen. Deze crowdfunding werd gezien als een investering, waar zowaar ook rendement uit werd gekeerd. Enkele simracers hebben hier ook echt uitbetalingen voor ontvangen, hoewel het project tegen wat problemen met de Britse overheid aanliep.

Wanneer we de nieuwe simulatie van Straight 4 Studios kunnen verwachten is nog niet bekend. Het lijkt erop dat er hard aan wordt gewerkt, maar echte beelden hebben we nog niet gezien, behalve wat work in progress screenshots die ons nog niet veel zeggen. Inmiddels is ook bekend dat Reiza Studios, bekend van de Automobilista titels een samenwerking is aangegaan met de studio, waar ze ongetwijfeld profijt van zullen hebben. De nieuwe titel moet in ieder geval een revolutie ontketenen in de simracewereld en verschijnen op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties