rFactor 2 brengt Q2 release met Gen 3 Formule E vervroegd uit

Mark Scholten

Mark Scholten

rFactor 2 brengt Q2 release met Gen 3 Formule E vervroegd uit

Omdat het officiele Formule E e-sportskampioenschap morgen al begint, heeft de officiele game van de Formule E; rFactor 2, haar normale Q2 release vervroegd naar vandaag! Daarnaast is de releaseclient boordevol nieuwe fixes hiermee ook naar de normale versie van de game overgezet. Voor 4,99 Euro haal je de nieuwste generatie Formule E wagen in huis en de geupdate Formule E pack kost 25 Euro, met hierin alle beschikbare Formule E circuits en de oude en nieuwe generatie racewagens, uiteraard met alle liveries van alle teams. Je kunt de nieuwe wagen aanschaffen in de Steam Item Store.

Vervroegde release na uitgestelde Q1 update

De vervroegde Q2 release voelt een beetje maf, gezien de Q1 release wegens de mogelijkheid om tegen content te racen die je niet bezit, later werd uitgebracht dan gepland. De ontwikkelaars hebben dan ook niet heel veel tijd gehad om een echt substantiele update in elkaar te draaien en beloven dat de komende updates dit goed zullen maken. De post met de Q2 update eindigt dan ook met de cryptische woorden: ‘We kunnen jullie nog niet alle geheimen verklappen, maar laten we zeggen dat rFactor 2 nooit meer hetzelfde zal zijn’. We weten natuurlijk dat er op de achtergrond hard wordt gewerkt aan het nieuwe competitiesysteem, dus hopelijk wordt dit echt een enorme verbetering op wat er nu wordt aangeboden in de simulatie.

Wat zit er dan wel in deze Q2 update, naast de release van Gen 3 Formule E wagen? Best een aantal uitstekende fixes en updates. Allereerst zijn er forse verbeteringen aan de AI racers doorgevoerd, waardoor deze beter inhalen, zich realistischer gedragen op het circuit en beter omgaan met de omstandigheden op het asfalt. De AI is al lange tijd een zwak punt van rFactor 2, dus het is goed om te zien dat dit nu eindelijk echt wordt aangepakt. Vermoedelijk zien we de komende tijd meer updates aan dit onderdeel van de game, en heel misschien zelfs een singleplayer kampioenschap in de verre toekomst?

Verbeterde HUD en updates aan wagens en tracks

De standaard HUD is onder handen genomen om een aantal nieuwe features voor de Formule E te kunnen weergeven en een aantal communityleden tegemoet te komen. Zo zien we eindelijk pedaalinputs terug in de UI en kun je de kleuren van de tekst aanpassen voor meer leesbaarheid. Ook zijn enkele onderdelen verplaatst zodat je sneller overzicht krijgt over waar iedereen zich op de baan bevindt. Binnen de cockpit van de wagens zijn de dashboards voorzien van een update, waarmee nieuwe elementen kunnen worden aangestuurd en de opties voor weergave van dashboards flink zijn verbeterd.

De verbeterde rFactor 2 HUD
De verbeterde rFactor 2 HUD

rFactor 2 is natuurlijk een modding platform, dus het is leuk om te zien dat updates aan de klassieke Formulewagens door communitylid Gert-Jan van Osch ook wat aandacht krijgen. Van Osch voorzag de Brabham BT44, March 761 en McLaren M23 van nieuwe textures en kleinere updates aan de handling van de wagens om ze naar de moderne standaard te tillen. Studio 397 heeft dit meteen aangegrepen om een server te lanceren waar je met deze drie wagens kunt racen.

rFactor 2 brengt Q2 release met Gen 3 Formule E vervroegd uit

Verder zijn alle Formule E tracks in de game voorzien van updates. Deze verschillen een beetje per baan, maar zijn vooral updates om de borden naast de baan te updaten naar de nieuwste logo’s en sponsors. Daarnaast zijn kleinere problemen met deze tracks verholpen, zoals de track limits en de vooringestelde lijnen die de AI rijdt.

Al met al geen enorme update voor rFactor 2 dit kwartaal, laten we hopen dat er de komende tijd meer updates aankomen. We missen natuurlijk nog een BTCC wagen (de Cupra) en zitten ook nog te wachten op de moderne Mini die vorig jaar werd genoemd. Hopelijk wordt er ook gewerkt aan nieuwe circuits en de hybride hypercars staan ook bovenaan de wenslijsten. Wat zou jij echt verbeterd of toegevoegd willen zien aan rFactor 2 om de simulatie aan al jouw verwachtingen te laten voldoen? Laat het ons weten in de comments!

Lees meer over:
Simracen rFactor 2 Studio 397

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Sinds de lancering heeft Gran Turismo 7 al flink wat updates gehad. Nieuwe wagens, tracks, races en events. Maar de aankomend...

Online competitie systeem van rFactor 2 lijkt een klinkend succes

Inmiddels alweer twee weken geleden lanceerde Studio 397 hun langverwachtte update voor wat eerst het competition system heet...

Motorsport Games verkoop NASCAR licentie aan iRacing

Dat de zaken bij Motorsport Games niet helemaal lopen zoals ze hopen is geen geheim, maar ze lijken weer wat ademruimte te he...

BeamNG.drive voegt VR ondersteuning toe in patch v0.30

Misschien wel de meest aangevraagde feature voor BeamNG.drive sinds de lancering is de ondersteuning voor Virtual Reality. La...

Nieuwe EA Sports WRC titel aangekondigd van Codemasters

De licentie voor racegames rondom het World Rally Championship is terug in handen van de originele ontwikkelaars. Okee, onder...

Lees meer