iRacing

De grootste racesimulator van dit moment. iRacing heeft maandelijks meer dan honderdduizend spelers die allemaal een abonnement hebben afgesloten op deze simulator. Hier krijgen ze wel wat voor terug, want er zijn elke dag enorm veel races te vinden, die allemaal behoorlijk gevuld zijn met tegenstanders. Dit is voor veel spelers misschien wel het belangrijkste onderdeel van iRacing. Veel andere sims hebben veel meer opties, vooral voor singleplayer, maar wanneer je online gaat in Automobilista 2, rFactor 2 of Project Cars, zal je zien dat de meeste servers niet bepaald vol zijn. Bij iRacing wel, dus als je tegen echte coureurs wilt rijden is dit the place to be.

iRacing Nieuws

Lees al het laatste nieuws over iRacing

iRacing maakt net als rFactor 2 gebruik van een ingewikkeld bandenmodel, waarbij de banden realistischer reageren dan in veel andere titels. Deze mate van realisme heeft de game geen windeieren gelegd. Veel coureurs in het echte leven racen in hun vrije tijd graag in iRacing, de bekendste hiervan is waarschijnlijk Max Verstappen, maar ook veel NASCAR coureurs zijn regelmatig te vinden in de sim.

iRacing specialiseert zich in professionele racewagens, je zult niet veel normale auto's tegenkomen in de simulator. Het abonnement is vooral bedoeld om het onderhoud van de servers te bekostigen. Naast dit abonnement (ongeveer 100 euro per jaar) moet er ook los worden betaald voor bepaalde auto's en circuits. Gelukkig hoef je in iRacing alleen te betalen voor de auto's die je wilt rijden, maar doordat er veel content beschikbaar is en de prijzen relatief hoog liggen, ben je zomaar nog een paar honderd euro kwijt aan content wanneer je met iRacing begint.

Naast de prijzen voor content en het abonnementsmodel krijgt iRacing ook vaak kritiek op de kwaliteit van de force feedback. Deze geeft relatief weinig informatie door en wordt door velen gezien als de minst goede implementatie hiervan in de simracewereld. Aan de andere kant heeft dit nog altijd niemand echt tegengehouden om de sim te spelen. De vele andere features maken veel goed voor iRacing en er is eigenlijk geen alternatief als je competitief online wilt racen. Gelukkig kun je een proefabonnement afsluiten om iRacing zelf rustig te proberen en wat gratis content te bekijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties