Dit zijn de beste Black Friday deals voor simracers

Mark Scholten

Mark Scholten

Dit zijn de beste Black Friday deals voor simracers

Het is weer tijd voor Black Friday, traditioneel de beste tijd om koopjes te scoren op mooie hardware. Ook in de wereld van simracen is deze dag een begrip, en wij zochten uiteraard de beste deals even voor je uit. Veel van de bekende merken hebben speciale aanbiedingen, en ook veel van je favoriete sims hebben ongetwijfeld een leuke deal om te scoren. Geen verder oponthoud dus, op naar de deals!

Voordat we aan de bizar dure hardware beginnen, die wel vaak de hoogste kortingen heeft, beginnen we even met een paar mooie instap setups, waarmee je een prima begin aan je simracecarrière kan geven!

Thrustmaster

Heel wat Thrustmaster sets zijn met korting te vinden deze Black Friday. De nieuwe T248 is met 255 Euro plots erg interessant, en als je voor de iets duurdere T300 gaat, haal je nog altijd een van de betere niet Direct Drive wheelbases in huis. Beide sets komen met stuur en pedalen, dus je kan meteen met elke game aan de slag! De Thrustmaster wheelbases kan je daarnaast ook andere sturen op monteren, dus hiermee haal je net wat meer aanpasbaarheid in huis.

Logitech

Ook de meeste Logitech sets zijn een stuk betaalbaarder deze week. De uitstekende G29 (voor PlayStation) en G920 (voor Xbox) hebben een paar tientjes korting gekregen. Zeker de moeite waard, ze zijn wat goedkoper dan de Thrustmasters, maar doen zeker niet onder qua prestaties. Ook deze sets worden standaard geleverd met stuur en pedalen, hoewel je de sturen van de Logitech wheelbases niet kan verwisselen (tenzij je bereid bent wat te knutselen in ieder geval).

Fanatec

Ook hardwarefabrikant Fanatec pakt elk jaar flink uit met Black Friday. Op bijna alle producten is wel een leuke korting te vinden, en er zijn zelfs wat oudere sturen te vinden, waaronder een paar limited editions. Zeer interessant zijn de aanbiedingen op de Clubsport pedalen en ook de Podium DD2 is flink afgeprijsd, waarmee dit een uitzonderlijk krachtige wheelbase is voor de prijs.

Moza Racing

Ook Moza Racing, relatieve nieuwkomer op de markt weet dat een degelijke deal heel wat mensen trekt. Daarom zijn twee van hun sturen en de betaalbare loadcellpedalen afgeprijsd. Het gaat hier niet om enorme kortingen, maar gezien deze hardware al behoorlijk betaalbaar is, is elke korting mooi meegenomen. Ook is het prettig dat er in ieder geval verschillende vormen stuurtjes worden aangeboden, zodat je je huidige setup uit kan breiden als je dit wenst.

Asetek Simsport

De onbetaalbare Pagani pedalen van Asetek Simsports zijn fors afgeprijsd. Van 1680,66 naar 840,33 Euro is best een hele forse deal op deze prachtige pedalenset. Let wel op dat er geen koppeling bij deze pedalenset zit. Maar een hydraulische pedalenset is zeker niet te missen voor de echte fanatieke simracer.

Monitoren

Black Friday blijft toch het beste moment om dure hardware aan te schaffen, dus we gingen even op zoek naar de beste monitoren die je met een leuke korting aan kunt schaffen. Uiteraard letten we hierbij op monitoren die uitstekend geschikt zijn voor simracen.

Betaalbaar aan de triples? Dan zijn deze AOC monitoren voor minder dan honderd piek misschien de moeite. Alle basisfeatures die je nodig hebt en een zacht prijsje. Ook heb je door de 1080p resolutie geen belachelijke pc nodig om alles aan te sturen.

Toch liever iets meer up to date? Dan kan je met deze LG Ultragear niet snel fout gaan. Geweldige prestaties en een degelijke korting.

Is al dat gedoe met triples je te veel werk, maar wil je wel maximaal zicht op je omgeving? Dan is een super ultrawide zeker geen slechte optie. Deze Samsung G9 heeft een belachelijk breed beeld, waarmee je niet snel over het hoofd ziet dat er iemand naast je zit.

iRacing voor de helft van de prijs

Er is maar 1 dag per jaar dat je een iRacing abonnement met degelijke korting af kunt sluiten. Deze deal is meestal zo goed, dat praktisch iedereen die we kennen die deze simulator rijdt op Black Friday hun abonnement verlengt. Dus ook dit jaar is het devies: wil je beginnen met iRacing of verloopt je abonnement? Dit is het uitgelezen moment om toe te slaan. Hou er wel rekening mee dat veel van de auto’s en tracks waar je voor moet betalen nog altijd fors aan de prijs zijn, en bovenop je abonnement komen. Toch blijft iRacing praktisch onverslaanbaar qua populariteit, dus als je echt altijd volle online races wilt hebben en genoeg centjes hebt om erin te stoppen, is dit wel de titel om in huis te halen.

Steam Sale

Uiteraard is ook Steam van de partij deze Black Friday, en er zijn deze week heel wat games in de aanbieding. We zochten de beste sims er voor je tussenuit:

rFactor 2

Naast de basisgame, die je voor een prikkie op de kop kunt tikken, zijn er weer een aantal interessante packs met korting verkrijgbaar. De GT3 pack is natuurlijk niet te missen, zeker met de kans dat deze binnenkort een flinke update krijgt, met de nieuwe banden en verbeterde BOP voor spannende races. Daarnaast is de Endurance pack afgeprijsd en kan je de Formula Pro pack met drie uitstekende tracks erin op de kop tikken. Pas wel op voor dubbele content in de packs, dat blijft altijd een risico bij rFactor 2. De nieuwe ingame store kan je helpen om snel te zien welke content je al hebt als je een pack wilt aanschaffen.

Automobilista 2

AMS 2 blijft gestaag doorgroeien en kreeg eerder deze week nog het derde deel van de langverwachte Racin’ USA DLC. Zowel de hoofdgame als de season pass zijn fors afgeprijsd. Let op, dat als je de normale game eerst koopt, en vervolgens pas de season pass in de speciale bundel, je nog een beetje extra korting krijgt. Overigens zit de season pass echt boordevol uitstekende content, dus die hoef je niet te laten liggen.

Assetto Corsa Competizione

Ook ACC heeft ditmaal aanbiedingen, nadat ze de vorige Steam Sale hebben overgeslagen. De hoofdgame en alle DLC packs zijn in de aanbieding. De oudere packs met 60% korting, de nieuwere helaas met wat minder, maar alle besparingen zijn welkom!

Kartkraft

We willen deze titel niet helemaal links laten liggen, ondanks dat het er verdacht veel op begint te lijken dat de ontwikkeling volledig stil ligt. Er zijn al bijna een jaar geen updates meer verschenen, en de hoeveelheid content voor deze toch uitstekende kart simulator is al niet zo fors. Maar voor een tientje kan je je geen enorme buil vallen aan deze sim. Hou er wel rekening mee dat het aanbod dus niet geweldig is en dat het maar afwachten is of er nog nieuwe content of updates gaan verschijnen.

Codemasters

Omdat Codemasters zo belachelijk veel titels in de store heeft staan, en ze praktisch allemaal zijn afgeprijsd, zetten we deze maar even onder een apart kopje. Uiteraard is het nieuwste deel in de F1 serie met korting verkrijbaar, maar ook de GRID games en het uitstekende DIRT Rally (en 2.0) zijn met flinke kortingen te vinden. Het mogen misschien niet de meest accurate simulatoren zijn, maar het blijven uitstekende games waar je heel wat plezier mee kan beleven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer