Pedalen

Net als in je echte auto zijn pedalen een essentieel onderdeel van de ervaring van het simracen. En verrassend genoeg kun je met een goeie set pedalen vaak meer tijd winnen dan met een dure Direct Drive wheelbase. Maar pedalen zijn er in heel wat varianten, en afhankelijk van je budget, kun je in dit onderdeel van jouw simrig heel wat geld investeren.

Pedalen Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Pedalen

Veel instapracesturen als de Logitech G92 en Thrustmaster TMX komen met een eigen setje pedalen. Vooropgesteld, deze pedalen zijn prima en er zijn heel wat snelle simracers die met een budget setup heel competitief zijn. Maar wanneer je jouw ervaring naar een hoger niveau wilt tillen en mogelijk tijd wilt winnen, is het aan te raden eerst je pedalen te upgraden. Vooral een beter rempedaal kan je flinke tijdswinst opleveren. Door over te gaan van een set pedalen met een potentiometer (die de afgelegde afstand van het pedaal meet) naar een load cell (die de druk op de pedalen meet) kan je zomaar secondes van jouw rondetijden afsnoepe

Wat maakt dat je met een goede set pedalen echt snellere rondetijden kan behalen? Dat is een beetje afhankelijk van twee factoren. Allereerst zorgt de load cell er voor dat je heel precies druk kan uitoefenen op je pedalen, die nu de druk vanaf jouw voet meten, in plaats van hoe ver je het pedaal indrukt. Hierdoor kan je spiergeheugen opbouwen, wat er voor zorgt dat je meer gevoel krijgt wat je auto doet onder het remmen. Het andere punt is dat je met betere pedalen makkelijker geavanceerde racetechnieken als trailbraking kan uitvoeren. Doordat je meer gevoel hebt hoe hard je remt, wordt het gedeeltelijk indrukken van de rem terwijl je een bocht in gaat stukken makkelijker. En hoe preciezer je dit doet, hoe meer snelheid je meeneemt in de bochten. Pure tijdswinst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties