Assetto Corsa Competizione

Het razend  populaire vervolg op simraceklassieker Assetto Corsa. De game leverde flink in op ondersteuning van mods, maar daarvoor in de plaats lanceerde het Italiaanse Kunos Simulazioni een van de beste GT3 simulatoren die we ooit hebben gezien. Geliefd bij zowel simracers als echte coureurs heeft Assetto Corsa Competizione op dit moment misschien wel de grootste playerbase van alle sims, met uitzondering van iRacing. Na een wat moeilijke start en veel updates vanuit Kunos is de game inmiddels gegroeid tot een waar fenomeen, mede met ondersteuning van externe platforms als Simracing.GP en Low Fuel Motorsport, die forse verbeteringen aanbrachten op het gebied van online ratings en het organiseren van races waar je niet continu in de eerste bocht van de baan wordt getikt.

Assetto Corsa Competizione Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Assetto Corsa Competizione

Assetto Corsa Competizione heeft inmiddels naast het volledige veld aan GT3 wagens ook de mogelijkheid om in de iets langzamere, maar zeker niet minder leuke GT4 klasse te rijden, hoewel hier online fors minder races voor te vinden zijn. De game maakt gebruik van Unreal Engine 4, wat zowel voor als nadelen oplevert. Voor Virtual Reality is ACC wat minder geschikt, vooral door de focus van Unreal Engine op motion blur, die het beeld in de verte nogal onscherp maakt. Maar voor iedereen die op een plat scherm racet, is de game uitermate speelbaar, en er is zelfs een versie beschikbaar op de current gen consoles. Hiermee is Assetto Corsa Competizione eigenlijk de enige optie voor iedereen die op zoek is naar een echte simulator op consoles.

De simulator is daarnaast de officiële game van de Blancpain GT serie in 2018 en 2019 en heeft het volledige veld aan coureurs en liveries. Ook is het de officiële game van de 24 uurs races van Spa en worden de virtuele e-sport races van deze kampioenschappen verreden in de simulator. Er zijn inmiddels meerdere betaalde DLC packs verschenen voor de game, met updates voor nieuwe tracks, wagens en zelfs een GT4 raceklasse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties