Assetto Corsa Competizione update 1.9 brengt belangrijke verbeteringen

Mark Scholten

Mark Scholten

Assetto Corsa Competizione update 1.9 brengt belangrijke verbeteringen

Assetto Corsa Competizione is sinds de wat moeizame lancering langzaam uitgegroeid tot een van de meest populaire simulatoren. Met de update naar versie 1.9 zijn er weer flink wat verbeteringen doorgevoerd, en kunnen de fans een nieuwe DLC pack tegemoet zien. De 2023 GT World Challenge DLC pack is nu te downloaden voor 12,99 Euro.

2023 GT World Challenge

De nieuwe DLC bevat drie nieuwe GT3 wagens en het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De nieuwe wagens zijn uiteraard de prachtige nieuwe Ferrari 296 GT3, de Porsche 911 GT3 R (992) en de geupdate Lamborghini Huracan GT3 Evo 2. Dit is nog niet alles, want met de update naar versie 1.9 is ook de Mercedes-AMG GT3 Evo voorzien van updates, om deze wagen gelijk te trekken met de versie die we ook in het kampioenschap van 2023 tegenkomen. De reden hiervoor is dat Mercedes in het echte kampioenschap de auto ook flink heeft verbeterd, maar dit geen volledig nieuwe wagen op heeft geleverd. De updates zijn erop gericht om de auto beter bestuurbaar te maken voor amateurracers, wat een belangrijke inkomstenbron is voor Mercedes-AMG. Ondanks dat de wagen praktisch elk kampioenschap wist te winnen, is daar dus nog extra winst te behalen voor de fabrikant.

Assetto Corsa Competizione update V1.9

De update naar versie 1.9 is ook niet voor de poes, Kunos Simulazioni heeft een aantal essentiele onderdelen van hun simulatie naar een hoger niveau getild. Allereerst is het bandenmodel flink verbeterd, wat moet zorgen dat de banden beter reageren in een breder spectrum aan temperaturen. Eerder was het zo dat je moest zorgen dat jouw banden precies de juiste temperatuur en spanning bereikten voor optimale grip, terwijl je in de echte wereld kunt spelen met deze gegevens om verschillende resulaten te bereiken. Zo kan je met een wat lagere bandendruk meer grip in de bochten opbouwen, doordat je banden net iets meer meegeven en daardoor meer oppervlakte op de baan hebben. Zet je de druk juist net wat hoger, heb je hier meer voordeel van in snelle bochten, dus je kunt nu echt per circuit bepalen wat de beste bandendruk is.

De manier waarop banden temperatuur opbouwen en verliezen is ook fors aangepast. Onder andere moeten deze aanpassingen voorkomen dat je na een slide je banden kan vervangen door de plotselinge temperatuurstijging. Kunos hoopt met de wijzigingen te zorgen dat spelers realistischere setups maken om zo hun laptijden sneller te maken, in plaats van overdreven settings die niets met de werkelijkheid te maken hebben.

Ook moet hiermee een probleem aan de simulatie worden opgelost waarbij spelers de camber en toe-in en -out maximaal instelden om onrealistische hoeveelheden grip te genereren. Met update 1.9 heb je hier geen grote voordelen meer van, vooral omdat Kunos heeft gezorgd dat deze extreme setups nu ook daadwerkelijk de nadelen van deze onrealistische setups goed weergeven.

Naast de banden zijn ook de bumpstops van een belangrijke update voorzien. Eerder hadden deze geen maximum aan hoever ze konden worden ingedrukt, waardoor spelers met zachtere vering konden rijden zonder dat hier negatieve effecten aan verbonden waren. Deze range is nu ingesteld tussen de 20 en 30 milimeter, zodat spelers moeten werken met de overige opties in de ophanging om goede resultaten te halen.

Assetto Corsa Competizione update 1.9 is misschien wel de belangrijkste update die de simulatie tot nu toe heeft ontvangen (als we de early-access periode even buiten beschouwing laten). De verbeteringen moeten de wagens veel realistischer laten reageren en ook beginnende coureurs die niet zo veel verstand van setups hebben de mogelijkheid bieden om competitief te zijn. De prijs van de nieuwe DLC pack is daarnaast relatief laag, zeker in vergelijking met andere simulatoren, dus we kunnen deze 2023 GT World Challenge DLC zonder meer aanraden. Uiteraard is het spel ook zonder deze DLC prima speelbaar, maar mocht je in het later te verschijnen kampioenschap van 2023 mee willen rijden, zal je deze DLC wel nodig hebben. De update naar versie 1.9 en de 2023 World Challenge DLC zijn nu verkrijgbaar op PC via Steam en komen later dit jaar ook naar de consoleversies op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

De volledige lijst met veranderingen kun je hieronder teruglezen:

Update 1.9.0

GENERAL:

- Added Circuit Valencia Ricardo Tormo as DLC content.

- Added new Lamborghini Huracán GT3 EVO2 as DLC content.

- Added new Ferrari 296 GT3 as DLC content.

- Added new Porsche 911 (992) GT3 R as DLC content.

- Added a batch of new liveries for the 2023 GTWCH season.

GAMEPLAY/UI:

- Added controller preset for Moza steering wheels.

- Added support for new DLC track content in custom championship (via Open Series).

- Fixed track selection not respecting user-defined order in Open Series championship mode.

- Adjusted AI skill level for a number of gold and platinum-ranked drivers.

GRAPHICS:

- Fixed an issue with certain cars receiving an incorrect visual offset in their pitstop position.

PHYSICS:

- Updated Mercedes AMG GT3 EVO with latest advancements, features, and more.

- BOP work

- Improved tyre model

- Improved tyre flex

- Improved tyre heat generation

- Improved tyre rolling resistance simulation

- Improved tyre footprint simulation

- Wider tyre pressure range (slicks 26-27psi)

- Wider tyre temperature range (slicks 70°C-100°C)

- Improved bumpstops simulation

- Improved suspension end of travel simulation

- Improved dampers simulation

- Improved electronics logic (TC1, TC2, ABS)

- New variable engine braking simulation (Huracan EVO2)

- Improved aeromap simulation on yaw and roll.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Sinds de lancering heeft Gran Turismo 7 al flink wat updates gehad. Nieuwe wagens, tracks, races en events. Maar de aankomend...

Online competitie systeem van rFactor 2 lijkt een klinkend succes

Inmiddels alweer twee weken geleden lanceerde Studio 397 hun langverwachtte update voor wat eerst het competition system heet...

Motorsport Games verkoop NASCAR licentie aan iRacing

Dat de zaken bij Motorsport Games niet helemaal lopen zoals ze hopen is geen geheim, maar ze lijken weer wat ademruimte te he...

BeamNG.drive voegt VR ondersteuning toe in patch v0.30

Misschien wel de meest aangevraagde feature voor BeamNG.drive sinds de lancering is de ondersteuning voor Virtual Reality. La...

Nieuwe EA Sports WRC titel aangekondigd van Codemasters

De licentie voor racegames rondom het World Rally Championship is terug in handen van de originele ontwikkelaars. Okee, onder...

Lees meer