Logitech kondigt 2022 Logitech McLaren G Challenge aan met mooie prijzen

Mark Scholten

Mark Scholten

Logitech kondigt 2022 Logitech McLaren G Challenge aan met mooie prijzen

Ben je op zoek naar een uitdaging en wil je je meten met de allersnelste simracers op de planeet en misschien wat mooie prijzen mee naar huis nemen? Dan is de 2022 Logitech McLaren G Challenge de uitgelezen mogelijkheid. De competitie van de hardwarefabrikant is afgelopen dinsdag van start gegaan en je kunt je nu kwalificeren voor de eerste race. Inschrijven is gratis.

De opzet van de races is wat gewijzigd ten opzichte van eerdere jaren, waarin vooral de snelste tijden werden gemeten. Dit jaar worden de kwalificaties gevolgd door knockout races, zodat nu ook echt je kwaliteit als coureur wordt gemeten, niet alleen hoe snel je in je eentje over de baan kan scheuren. De races worden verreden in Assetto Corsa Competizione op de PC, waarin je uiteraard plaats neemt in de McLaren 720S, de 650S en de 570S GT4. De eerste race wordt verreden op Brands Hatch, met meer circuits die nog worden aangekondigd. Elke week maakt iedere deelnemer kans op prijzen, zelfs als je geen races wint. De races worden verdeeld per werelddeel, waarbij elke regio vier eigen splits krijgt, zodat het niveau van de coureurs goed wordt verdeeld. De top vier finalisten uit de snelste splits gaan door naar de wereldwijde finale, waarin de zestien beste coureurs het tegen elkaar opnemen.

Een trailer voor de competitie

Naast producten van Logitech uit de G-serie, zijn er ook geldprijzen te winnen en zelfs een volledig verzorgde reis naar de Australische Grand Prix en een meet and greet met Lando Norris! De totale prijzenpot bedraagt meer dan 150.000 dollar, en voor de eerste plek in elke regio is 10.000 dollar aan prijzengeld beschikbaar. Nu zal dat waarschijnlijk voor de meesten van ons niet heel realistisch zijn, maar door de verdeling in splits kan je toch nog kans maken op mooie prijzen en ook de prijzen die wekelijks worden verdeeld zijn een leuke kans op wat gratis goodies voor je inzet.

Je kunt je inschrijven voor het toernooi op de speciale website van Logitech, die doorverwijst naar de leagues van Simracing.gp, die verantwoordelijk zijn voor de verdeling van de splits en het opzetten van de servers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer