Logitech

Logitech is een Zwitserse fabrikant van uitstekende en meestal betaalbare hardware voor simulaties. Het bedrijf werd in 1981 opgericht in Lausanne, maar is tegenwoordig gevestigd in Silicon Valley in de Verenigde Staten. Van de geweldige Driving Force GT, naar de nieuwere G29/92 naar de Flightsim Jokes van voormalig Saitek, Logitech is van alle markten thuis. Het bedrijf is fabrikant van toetsenborden en muizen die door heel wat gamers op handen worden gedragen. De simgear van Logitech wordt gekenmerkt door uitstekende bouwkwaliteit en relatief zachte prijs, waar met de recente aankondiging van de G Pro serie wheelbases voor het eerst verandering in komt. Hoe deze eerste stappen van het merk op de high-end markt uitpakken moeten we nog even zien, zeker gezien de concurrentie moordend is.

Naast muizen, toetsenborden, wheelbases en flightsim apparatuur, produceert Logitech ook een uitstekende lijn webcams, die door heel wat streamers worden gebruikt. De afgelopen jaren is de productlijn ook uitgebreid met headsets en speakers, die zich relatief goed kunnen meten met de concurrentie in hun prijssegment. Het bedrijf is hiermee van alle markten thuis, en weet zich in al deze markten ook verrassend goed te verhouden door een combinatie van relatief hoogwaardige onderdelen en uitstekende klantenservice.

Met de lancering van de Logitech G Pro wheelbases lijkt het bedrijf duidelijke stappen naar het hogere segment van de markt te zetten. Desondanks zijn er nog maar weinig onderdelen voor deze nieuwe wheelbases beschikbaar. Ongetwijfeld zullen meer aankondigingen en samenwerkingen snel volgen, want een wheelbase waarvan je het stuur los kan halen zonder alternatieve sturen is natuurlijk niet heel erg de moeite. Ongetwijfeld zien we dus binnenkort een echt rond stuur voor rally- en driftracen en het kan ook nooit lang duren voor we met een echt Formule 1 stuur aan de slag kunnen. De vraag blijft wel of Logitech met de relatief hogere prijs de concurrentie voor kan blijven, maar de naamsbekendheid van het merk maakt hier ongetwijfeld veel goed.

Logitech Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Logitech

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties