Rennsport

Nieuwe simulatietitel van de onbekende studio Competition Company, een startup gebaseerd in München in Duitsland. Er is nog relatief weinig bekend over de game, alleen wat er getoond is van een eerste alpha build die door racing-influencers en content creators is getest tijdens een heus alpha evenement. Hier zagen we de eerste track en eerste twee auto's, een BMW en een Porsche, en er werd gereden op de Hockenheimring.
Naar de Goodwood Hillclimb namen ze een nieuwe update van de alpha mee, waarin uiteraard Goodwood de hoofdrol speelde.
De eerste indrukken van de sim zijn ondanks een kleine controverse met NFT's zeer positief. De meeste coureurs pakken de game gemakkelijk op en lieten vanaf het evenement weten dat er ondanks dat er nog veel werk te verzetten is al heel degelijk te racen is met deze eerste alpha build.
Komend jaar wordt de open beta verwacht en hopen wij ook met de game aan de slag te kunnen om onze eigen eerste indrukken te delen. Eind 2023 moet Rennsport dan officieel uitkomen, hoewel deze datum nog niet helemaal vast lijkt te liggen. Het zal ongetwijfeld afhangen van de voortgang en het gemak van ontwikkeling wanneer deze game echt verschijnt.
Rennsport wordt ontwikkeld op Unreal Engine 5 en zal onder andere ook VR ondersteunen. Uiteraard moeten ook alle bekende merken stuurtjes en pedalen met deze nieuwe simulatie werken. De game moet 'free to start' worden, waarmee wordt bedoeld dat je deze gratis op kunt pakken, maar later wel de portemonnee moet trekken voor onderdelen van de game. Welke dit precies zijn is nog niet duidelijk en wordt nog besproken binnen de Competition Company. Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat je moet bijbetalen voor nieuwe tracks of wagens, en met een beperkte selectie wel gratis aan enkele evenementen mee kunt doen.
Singleplayer lijkt niet direct de focus te zijn, daar Rennsport voorlopig een zeer duidelijke esportfocus lijkt te hebben. Naast de game is er ook een app verschenen, waarin coureurs onderling hun tijden kunnen vergelijken.

Rennsport Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Rennsport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties