Rennsport kondigt Audi aan als partner

Mark Scholten

Mark Scholten

Rennsport kondigt Audi aan als partner

Sinds de aankondiging van Rennsport begin dit jaar zijn er nog altijd meer vragen dan antwoorden over deze nieuwe simulator. Om de druk een beetje van de ketel te halen, organiseerde ontwikkelaar Competition Company GmbH een vragensessie in Discord, waar we een aantal leuke nieuwigheden mochten vernemen.

Nadat we in mei al mochten weten dat BMW en Porsche hun wagens beschikbaar stellen in de simulator, heeft nu Audi zich aan de lineup toegevoegd. De Audio R8 LMS GT3 is nu officieel bevestigd, waarmee het aantal GT3 wagens gestaag groeit. Ongetwijfeld zal de ontwikkelaar streven naar een volledig veld aan GT3’s, want dit blijft toch de meest populaire raceklasse van het moment. Ondanks dat de vragensessie best lang duurde, is er niet verschrikkelijk veel nieuws uit naar voren gekomen. De gesloten beta moet begin komend jaar van start gaan, maar wie precies is uitgenodigd weten we nog niet. Naast de tot nu toe aangekondigde Hockenheimring en Goodwood Hillclimb zijn er ook nog geen nieuwe circuits onthuld. Wel weten we dat de beta op zijn minst nog een derde track bevat, maar welke dit is blijft nog gissen.

De samenwerking met Audi, BMW en Porsche moet overigens verder gaan dan alleen de toevoeging van de nieuwste varianten van hun GT3-wagens. De bijzondere opzet van mods en mogelijke DLC met abonnementsmodel lijkt erop gericht om deze merken te verleiden om zelf ook content voor de game te produceren. Hoe dat in de praktijk uitpakt is natuurlijk nog maar de vraag. Van Porsche weten we in ieder geval dat we ook de Porsche Mission R kunnen verwachten, een elektrische racewagen die leuke races kan opleveren.

De focus op de GT3 klasse is sowieso bijzonder, omdat we natuurlijk al een uitstekende GT3 simulator hebben in Assetto Corsa Competizione. En eigenlijk heeft elke zichzelf respecterende simulator op zijn minst een deel van de GT3 lineup beschikbaar. Het zal niet makkelijk worden voor Rennsport om zich in deze al drukbezette markt nog te onderscheiden van de concurrentie. De planning is wel om nog meer raceklasses aan de game toe te voegen, maar voorlopig zullen we het nog even moeten doen met deze aankondigingen.

Rennsport moet uiteindelijk pas eind volgend jaar verschijnen, dus er is natuurlijk nog tijd genoeg om meer te onthullen. Toch lijkt er nog altijd best sceptisch te worden gekeken door de simracecommunity, en misschien is dat niet onterecht. Totdat we echt weten hoe deze game uitpakt, blijft het nog een beetje gissen. Laten we hopen dat de gesloten beta in januari meer duidelijkheid brengt.

Lees meer over:
Simracen Rennsport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer