Rennsport stelt gesloten beta opnieuw uit

Mark Scholten

Mark Scholten

Rennsport stelt gesloten beta opnieuw uit

Simracers kijken reikhalzend uit naar de release van de gesloten beta van Rennsport, maar we zullen helaas nog wat langer moeten wachten voor we met deze nieuwe simulator aan de slag kunnen. In een post op hun sociale mediakanalen laat ontwikkelaar Competition Company GmbH. weten dat het beloofde tijdvak van begin februari opnieuw niet wordt gehaald. In plaats daarvan hebben de devs besloten om hun focus op de net aangekondigde ESL R1 competitie te leggen, zodat de basis van de multiplayer goed is wanneer we eindelijk met de gesloten beta aan de slag mogen. Een nieuwe datum ontbreekt echter nog volledig.

Online word niet al te positief gereageerd op het nieuws, zeker omdat dit al de tweede vertraging is die de gesloten beta oploopt. Aan de andere kant hebben een flinke lading influencers en andere bekenden uit de industrie al een tijdje toegang tot de gesloten alpha versie van Rennsport. Wat veel klagers over het hoofd zien, is dat bij een gesloten beta de kans dat zij een van de beschikbare codes bemachtigen misschien niet al te groot is, maar dat even terzijde. Het steekt de fans vooral dat de focus nu lijkt te liggen op het starten van de net aangekondigde ESL R1 competitie, nadat er al meerdere beloofde data zijn uitgesteld en we eigenlijk nog maar heel weinig weten van de uiteindelijke sim.

Zo is nog onbekend hoe Rennsport precies de inkomsten wil regelen. De game zou free-to-try worden, waarmee zoveel wordt gezegd als je kunt de basis gratis proberen, maar je moet betalen voor meer content (circuits en wagens), maar hoe dit precies in zijn werk gaat is nog onbekend. Ook moet er uitgebreide ondersteuning komen voor mods, zelfs met de mogelijkheid voor modmakers om geld te verdienen aan hun creaties, maar ook hier weten we nog niets vanaf. Ook zitten er op het moment nog bijzonder weinig wagens en tracks in de game, en hebben we geen idee wat er nog in de pijpleiding zit. Maar het belangrijkste is natuurlijk gewoon dat we allemaal willen weten hoe deze nieuwe simulator daadwerkelijk aanvoelt, en daar is de gesloten beta een belangrijk onderdeel van.

Het enige echt goede nieuws is dat de ontwikkelaars blijkbaar zoveel vertrouwen hebben in het product dat ze nu klaar hebben, dat ze er een competitie mee durven verrijden. Gezien de afgelopen paar weken in simraceland met de issues die andere titels hadden in hun grote competities is dat een dappere zet. Hopelijk leidt dit in ieder geval tot een stabielere en uitgebreidere beta. De ESL R1 competitie begint op 11 februari in het Poolse Katowice.

Lees meer over:
Simracen Rennsport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer