ESL organiseert R1 met prijzenpot van 500.000 euro

ESL organiseert R1 met prijzenpot van 500.000 euro

ESL omarmt de nieuwe simracegame Rennsport volledig en komt met R1, een nieuwe competitie met een prijzenpot van maar liefst 500.000 euro. Een bedrag dat ongekend hoog is voor een simracekampioenschap. Het is vergelijkbaar met de prijzenpot van de F1 esportserie.

Het R1 toernooi van ESL bestaat uit twee seizoenen die worden verreden in 2023. Het toernooi bestaat uit online races en races die op locatie via LAN worden verreden. De twee seizoenen worden gereden in het voorjaar en in het najaar van 2023 en het zogenoemde 'Spring' evenement bestaat uit negen rondes met daarbij twee rondes tijdens IEM Katowice in Polen.

Elke ronde bestaat vervolgens uit zeven races die werken via een knock-out systeem. Dit is hetzelfde als de tests die werden gedaan tijdens Rennsport Summit 1 in mei 2022. Dat betekent dat er vier kwartfinales, twee halve finales en één finale wordt verreden. Voorafgaand aan elke race wordt er gekwalificeerd om de posities op de grid te bepalen. Elke race duurt vervolgens 20 minuten waarbij de bandenslijtage en het brandstofverbruik wordt bijgehouden. Er zijn alleen geen pitstops.

Na het seizoen zullen de beste 24 coureurs zich hebben geplaatst voor de zogenoemde 'Major'. Dit is de finale waar de kampioen van ESL R1 Spring uit zal voortkomen. Die finales worden verreden op 27 en 28 mei tijdens het Rennsport Summit in München. De Fall 2023 Marjor wordt gereden tijdens DreamHack Winter in Jönköping in Zweden op 23 tot en met 25 november 2023.

De competitie wordt zeer serieus genomen. Zo doen er heel veel professionele teams mee aan dit toernooi. Onder andere Team Redline van Max Verstappen zal aantreden en Mercedes is aanwezig. Verder rijden Apex Racing Team, BMW M Team BS+ Competition, FaZe Clan, FURIA, G2 Esports, Heroic, Williamd Esports, MOUZ, Porsche en R8G Esports mee. De teams rijden in GT3 auto's. Dat zijn de BMW M4 GT3, AMG GT3 Evo, Porsche 911 GT3 R (992) en de Audi R8 LMS GT3 evo II.

ESL R1 is te bekijken via het officiële YouTubekanaal, Twitch en TikTok.

Lees meer over:
Rennsport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer