Simracers stappen masaal over naar nieuwe game

Simracers stappen masaal over naar nieuwe game

Het nieuwe simplatform Rennsport lijkt in 2023 grote stappen vooruit te willen maken. De sim is op dit moment in gesloten beta, maar er zijn nu al een aantal spelers die de overstap maken naar teams die racen via dit platform. Mogelijk draagt een samenwerking met ESL hier aan bij.

Het nieuwe jaar begon voor een aantal coureurs met een grote overstap. Via Traxion.GG blijkt dat een aantal belangrijke simracers de overstap maken naar teams die een connectie hebben met ESL. Deze coureurs zullen per direct of na de komende virtuele 24 uur van Le Mans aansluiten bij een nieuw team. ESL is een Duits esportsbedrijf dat in samenwerking met Rennsport officiële races gaat organiseren. Naast ESL werkt Rennsport ook samen met Audi.

Een van de coureurs die overstapt naar een ESL-team is Maximilian Benecke. Hij reed in het verleden voor Team Redline van niemand minder dan Max Verstappen. In 2022 won het team zelfs het Autosport Esports Team of the Year en dat kwam mede door winst van Benecke in de BMW Sim GT Cup. Daarnaast heeft Benecke een iRating van meer dan 11.000, deed hij mee in de Le Mans Virtual Series 2022-23 en doet hij bovenaan mee in de LMP. Volgens de sociale kanalen van Benecke wordt er binnenkort meer bekend over het nieuw team waar hij voor gaat rijden.

Naast Benecke zal ook Patrick Holzmann de overstap maken naar een ESL team. Verder maakt Tommy Østgaard naar alle waarschijnlijkheid ook de overstap naar een nieuw team.

Simplatform Rennsport is momenteel nog niet voor het grote publiek beschikbaar. De game moet aan het eind van 2023 daadwerkelijk uitkomen en krijgt binnenkort een gesloten beta. Een aantal spelers kunnen dan op uitnodiging aan de slag met het nieuwe platform. Het is nog niet bekend wanneer de eerste officiële races via het Rennsport platform worden georganiseerd. Binnenkort moet ook duidelijk worden naar welke teams de bovenstaande coureurs zullen overstappen.

Lees meer over:
Rennsport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer