RaceRoom Racing Experience

RaceRoom Racing Experience (of R3E in de volksmond) is een gratis te spelen racesimulator van Sector 3 Studios, het voormalige Simbin. De game heeft een brede focus op verschillend racedisciplines en bevat heel wat gratis content om je mee bezig te houden. Wil je echt overal aan meedoen zal je wel wat DLC aan moeten schaffen, maar in vergelijking met enkele andere populaire simulatoren, is deze DLC relatief betaalbaar. De simulator is gebaseerd op de door ISI gecreëerde isiMotor2-engine, die ook wordt gebruikt in simulatoren als rFactor 2. Hier bovenop maakt RaceRoom gebruik van een eigen rendering engine voor de graphics, de RendR Graphics Engine. Deze is relatief lichtgewicht, waardoor RaceRoom uitstekend draait op de meeste PC's, zelfs in Virtual Reality. Hier en daar heeft de studio laten doorschemeren dat er gewerkt wordt aan implementatie van de Unreal Engine, maar voorlopig is hier nog niets over bekend gemaakt.

Het Zweedse Sector 3 studios is de voortzetting van het legendarische Simbin. Deze studio was verantwoordelijk voor uitstekende simulatoren als de GTR-serie en Race 07. Er werd tot voor kort nog gewerkt aan een nieuw deel in de GTR serie, maar die is helaas afgeblazen.

RaceRoom Racing Experience blinkt uit in een groot aantal raceklassen die in de simulator te rijden zijn. Toerwagens, GT's, prototypes, GTO's, Open Wheel wagens, Group 5 wagens, normale sportwagens voor op de weg, historische en hillclimb racewagens. Met de recente toevoeging van de nieuwste generatie DTM wagens, is ook de razend populaire GT3 klasse uitstekend vertegenwoordigd. In totaal bevat RaceRoom Racing Experience 52 banen met verschillende layouts.

Ondanks de lage instapprijs en behoorlijk uitgebreide content is RaceRoom Racing Experience voor veel simracers nog een grote onbekende. Door de enorme populariteit van titels als Assetto Corsa Competizione en iRacing is het niet makkelijk om voet aan de grond te krijgen. De game bestaat al sinds 2012 en lijkt recent pas echt aan populariteit te winnen. Dit is zeker geen simulator om naast je neer te leggen, en voor de startprijs van nul Euro, kan je gerust eens een kijkje nemen wat deze simulator allemaal te bieden heeft.

RaceRoom Racing Experience Nieuws

Lees al het laatste nieuws over RaceRoom Racing Experience

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties