Prijswinnende simracer mag waarschijnlijk toch niet in het echt meedoen in DTM

Mark Scholten

Mark Scholten

Prijswinnende simracer mag waarschijnlijk toch niet in het echt meedoen in DTM

Kevin Siggy is geen onbekende naam voor iedereen die simracen actief volgt. Siggy rijdt voor het bekende team Redline, is bizar snel en schrijft met enige regelmaat kampioenschappen op zijn naam. Zo ook met het DTM Esports kampioenschap van 2022. De prijs was niet de minste, de mogelijkheid om in het echte DTM seizoen van 2023 mee te rijden in de GT4 klasse. Het lijkt er nu echter op dat deze kans voor de talentvolle coureur in de dop in het water valt door het overnemen van de DTM licentie door ADAC.

Om het in RaceRoom verreden kampioenschap in de wacht te slepen moest Siggy heel wat talent achter zich laten, waaronder deelnemers aan het echte GT4 DTM Trophy kampioenschap. Daarnaast won Siggy nog een losse shootout met de rest van de top vijf in het kampioenschap en verreed hij succesvol enkele tests in de echte wereld op de Red Bull Ring en Lausitzring om te bewijzen dat hij fit genoeg is en ook in het echt goed met de auto’s om kan gaan.

Toen werd plots afgelopen november de hoofdorganisator van de DTM, ITR opgeheven. De licentie ging over naar autosportfederatie ADAC, die vanaf dat moment het kampioenschap van 2023 zou organiseren. Hoewel de DTM dit jaar doorgaat, is het DTM Trophy kampioenschap uit de kalender geschrapt. Hierin reden enkele coureurs voor de winst in kortere races. ADAC heeft nu gekozen voor de ADAC GT4 Germany series, waarin teams van twee coureurs rijden. Daarnaast blijven de BMW M2 Racing Cup en Porsche Carrera Cup Germany behouden als sub-evenementen.

Dit betekent echter voor Siggy dat het kampioenschap waarin hij mee mocht doen helemaal niet meer bestaat. Nadat hij hier zelf naar informeerde bij de organisatie kreeg hij lange tijd niets te horen, waarna het korte bericht kwam dat het kampioenschap niet wordt verreden en hij vriendelijk werd bedankt voor het meedoen. Behoorlijk zuur voor iemand die zich al zo uitgebreid aan het voorbereiden was op deelname aan een echt racekampioenschap. Hij heeft een Duitse racelicentie gehaald, deed mee aan een tweetal raceweekends om genoeg punten te halen op zijn licentie en heeft hiermee aan alle vereisten voldaan om mee te mogen doen.

ADAC heeft inmiddels laten weten naar de situatie te kijken, maar het zou wel heel zuur zijn als hier niet een mouw aan werd gepast om Siggy toch in een racewagen te krijgen dit jaar. Zelf laat Siggy weten absoluut liever in een echte auto te stappen dan in een simrig dit jaar, dus laten we hopen dat de media-aandacht de ADAC nog net even dwingt iets beter naar het gebeuren te kijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer