Raceroom kondigt nieuwe wagens en Circuit de Charade aan

Mark Scholten

Mark Scholten

Raceroom kondigt nieuwe wagens en Circuit de Charade aan

Komende maand komt ook Raceroom met een nieuwe betaalde update uit, die een paar heel toffe wagens bevat, en een interessante baan, die we in weinig andere sims terugzien. De Drivers Pack moet deze maand verschijnen, de prijs voor de pack is nog niet bekend gemaakt.

Het Circuit de Charade ligt in de Franse Alpen en kent dus flink wat hoogteverschillen. Daarnaast is de baan relatief smal en is er weinig plek om de bocht te missen en niet in de muur te eindigen. Een recept voor leuke races dus! Daarnaast bevat het nieuwe Drivers pack twee klassieke Crosslé bolides. De 90F is een prachtige open wheel single seater en de Crosslé 9S een open tweezitter. Beide wagens zien er werkelijk prachtig uit en beloven heel wat klassiek raceplezier.

Als derde toevoeging heeft Raceroom gekozen voor iets bijzonders, de Praga R1 waarin bekende (sim)racer Jimmy Broadbent en Gordy Mutch afgelopen jaar de eerste Britse Praga Cup wonnen, komt in december naar de simulator. Broadbent zelf was uitzonderlijk enthousiast over de toevoeging, en we zijn dan ook benieuwd hoe dit compacte racemonster is om zelf mee de baan over te scheuren. Naast Goldie van Broadbent en Mutch, moet de rest van het veld ook in de DLC te vinden zijn, waarmee je dus een heel Praga kampioenschap kunt opzetten.

De vierde wagen in de Drivers Pack is de legendarische Maxda MX-5, die uiteraard geen introductie behoeft. Deze wagen is geliefd onder beginnende en ervaren racers om zijn uitstekende rij-eigenschappen en gaat ongetwijfeld veel gebruikt worden in rookie cups.

Eind november bracht Raceroom ook al een serie racetrucks naar de simulator, dus het bedrijf is duidelijk aan het werken om unieke content naar de sim te brengen, die deze hopelijk nog wat populairder kan maken. Ook wordt de FIA Esports WTCR serie komend jaar in de sim verreden. Ondanks dat de simulator langzaam maar zeker wat gedateerd aandoet is er nog altijd heel wat toffe content te vinden in de sim. Raceroom is gratis te spelen, en je kan alle betaalde content los of in packs aanschaffen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer