RaceRoom stapt over op kwartaalupdates

Mark Scholten

Mark Scholten

RaceRoom stapt over op kwartaalupdates

Nadat eerder iRacing en rFactor 2 besloten om hun updates over kwartalen te verdelen, volgt nu ook RaceRoom Racing Experience. Samen met de release van hun nieuwe On The Edge DLC maakt ontwikkelaar KW Studios bekend dat ze nu elke drie maanden met een update voor de gratis te spelen simulatie komen.

Overigens betekent dit niet dat er geen kleinere DLC releases meer worden uitgebracht, de On The Edge update noemen ze daarom een intermediate release, die ze tussen de grotere uitbreidingen nog altijd zullen uitbrengen. De kwartaalupdates zullen vanaf nu elk een thema krijgen en als ze hun aangekondigde schema halen, kunnen we de eerste grote update verwachten rond eind juni. Als er nog releases tussendoor als intermediate release worden uitgebracht, zal dat hoogstens een losse track of auto zijn. De post waarin de wijzigingen worden aangekondigd lijkt te hinten op de release van nieuwe GT3 wagens en begint vast voorzichtig wat hype op te bouwen voor de Q2 release van dit jaar.

Ondertussen werkt het team ook hard aan verbeteringen van de physics en het simplatform in zijn geheel. Deze updates zullen niet gekoppeld worden aan de kwartaalreleases, en tussendoor worden uitgerold.

De aankondigingstrailer van de On The Edge DLC voor RaceRoom Racing Experience

Rijden op het maximum van je kunnen

De On The Edge pack bevat een drietal uitstekende toevoegingen aan RaceRoom Racing Experience. De McLaren 570S GT4 is een leuke toevoeging aan het al brede aanbod aan GT4 wagens in RaceRoom, waarmee behoorlijk spectaculaire races kunnen worden verreden. Met iets meer focus op aerodynamica dan de meeste GT4’s, moet je het vooral hebben van goed bochtenwerk om competitief te kunnen zijn met deze wagen. Door het volledig gesimuleerde open differentieel kan de grip in de bochten beter worden verdeeld over de linker en rechterkant van de wagen, waarmee je het vermogen van de McLaren maximaal kan benutten.

De KTM Xbow GT2 en GTX zijn de tweede toevoeging aan deze DLC pack. De GTX wordt toegevoegd onder zijn eigen Cup-klasse, en de GT2 voegt zich bij de al bestaande GT2 wagens in RaceRoom, de Audi R8 LMS en de Porsche 911 GT2 RS Clubsport. Deze uitzonderlijk snelle raceklasse zal heel wat finesse vereisen van coureurs. De physics van de GT2 en GT4 klasses zijn ook flink onder handen genomen, wat zich moet vertalen in een fors verbeterde rij-ervaring. Ook niet onbelangrijk is een update aan de standaard setups van deze klasses, waardoor iedereen er gemakkelijk in mee moet kunnen rijden, ook als je geen race engineer bent.

Als laatste bevat de On The Edge DLC is de Mazda RT24-P. Dit prototype is de voorloper van wat we nu als de Hypercar klasse kennen en weet uitzonderlijke prestaties te persen uit de relatief kleine motor. Om deze wagen echt goed te kunnen rijden moet je heel wat in huis hebben.

RaceRoom Racing Experience is gratis te downloaden op de Steam Store en de On The Edge DLC kan je voor 7.50 toevoegen aan je virtuele garage. We zijn benieuwd wat je vindt van RaceRoom, zeker omdat deze simulatie gratis kan worden geprobeerd door iedereen met interesse. De sim krijgt veel updates en staat goed bekend in de simracing community, maar hoeveel van jullie spelen deze simulatie?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Sinds de lancering heeft Gran Turismo 7 al flink wat updates gehad. Nieuwe wagens, tracks, races en events. Maar de aankomend...

Online competitie systeem van rFactor 2 lijkt een klinkend succes

Inmiddels alweer twee weken geleden lanceerde Studio 397 hun langverwachtte update voor wat eerst het competition system heet...

Motorsport Games verkoop NASCAR licentie aan iRacing

Dat de zaken bij Motorsport Games niet helemaal lopen zoals ze hopen is geen geheim, maar ze lijken weer wat ademruimte te he...

BeamNG.drive voegt VR ondersteuning toe in patch v0.30

Misschien wel de meest aangevraagde feature voor BeamNG.drive sinds de lancering is de ondersteuning voor Virtual Reality. La...

Nieuwe EA Sports WRC titel aangekondigd van Codemasters

De licentie voor racegames rondom het World Rally Championship is terug in handen van de originele ontwikkelaars. Okee, onder...

Lees meer