rFactor 2 lanceert kerstupdate met langverwachte Porsche GT3 Cup 992

| door Mark Scholten

Het is kerst, dus heel veel studio’s werken nog snel aan een mooie eindejaarsupdate voor ze op vakantie gaan en rFactor 2 is geen uitzondering. Fans van de sim mogen maar liefst twee nieuwe wagens verwelkomen: de Vauxhall (Opel) Astra BTCC en de langverwachte Porsche 911 GT3 Cup (992). Daarnaast zijn er flink wat updates gedaan aan bestaande content, is de balans tussen de BTCC wagens aangepast en meer!

De Porsche 911 GT3 Cup (992) is voor veel racers een uitstekende toevoeging. Allereerst door de populariteit van de GT3 klasse, maar vooral ook omdat deze Porsche misschien wel de meest realistische wagen is die we tot nu toe hebben gezien in rFactor 2. Dit komt niet alleen door de bakken data die Studio 397 van Porsche heeft ontvangen, maar ook doordat Rudy van Buren, actief in de Porsche Carrera Cup Duitsland in deze wagen, wordt gesponsord door rFactor 2 en dus zijn expertise over deze racewagen uitgebreid heeft gedeeld. Hiermee komt dit Duitse racemonster ongekend dichtbij de echte versie.

Lees ook

De Vauxhall Astra BTCC is de nieuwste toevoeging aan de BTCC lineup, waarmee we nog maar twee wagens missen voor een volledige grid! Samen met deze nieuwe wagen zijn de andere BTCC wagens voorzien van een flinke update om ze beter bij elkaar te laten passen qua snelheid. Dit betekent spannendere races en meer actie op de baan, dus dat is altijd goed om te zien!

Lees ook

Ook zijn enkele oudere en nieuwere circuits voorzien van een aantal optimalisaties, waardoor deze beter moeten presteren in alle omstandigheden. Een uitkomst voor VR-spelers die vooral in de overgang tussen middag en avond flink wat problemen ervaren. Hopelijk worden deze hiermee deels verholpen, hoewel de verwachtingen misschien niet al te hoog moeten worden gelegd. VR blijft belachelijk zwaar om te draaien en dat zal nog wel even zo blijven.

De volledige lijst met updates kun je hieronder lezen:

Bahrain v1.11

Daytona v1.17

Sebring v1.15

Nordschliefe v2.43

Circuit d’Azur v1.19

Laguna Seca v1.21

Botniaring v1.07

StockCar 2018 v2.25

Caterham Academy v1.11

Vanwall LMH v1.13

BMW 330 v1.17

Ford Focus v1.31

Hyundai i30 v1.31

Infiniti Q50 v1.37

Toyota Corolla v1.47

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen