Nieuwe simgame DRIFTCE richt zich op realistisch driften

Nieuwe simgame DRIFTCE richt zich op realistisch driften

Uitgever 505 Games en ECC Games werken samen aan een nieuwe race simulator. DRIFTCE gaat zich volledig richten op drift racen en komt opvallend genoeg niet naar PC. DRIFTCE zal in het voorjaar van 2023 alleen uitkomen op PlayStation en Xbox consoles. Via een persbericht wordt geen onderscheid gemaakt tussen de nieuwste generatie en de oudere generatie consoles.

ECC Games heeft niet perse heel veel ervaring met het maken van racesims. In het verleden werkte de studio aan games als Car Mechanic Simulator en GearShift.

In DRIFTCE zullen in eerste instantie twaalf auto's zitten die zijn voorzien van een officiële licentie. Zo kunnen spelers kiezen uit onder andere de Toyota AE86, Mazda MX5 of BMW E46 M3. Daarnaast zijn er een aantal tracks nagemaakt met Laserscan technologie. Onder andere Mount Haruna zit in de game en een aantal banen die spelers kennen uit DRIFT21.

Daarnaast kunnen fans aan de slag met 1800 losse onderdelen die zijn aan te passen aan de auto's. Denk daarbij aan motoren, ophanging en de wielen. Alle onderdelen zijn aan te passen zodat deze optimaal zijn voor de coureur. Verder is de bodykit, kleur en nog veel meer aan te passen aan de auto. De game bevat verder een singleplayer en een multiplayer mogelijkheid. Zo wordt het mogelijk om te spelen in Career, Quick Race, Sandbox, Free Ride, Time Attack en Gymkhana.

Lees meer over:
Simracen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer