Dit zit er allemaal in de Q3 contentupdate voor rFactor 2

Mark Scholten

Mark Scholten

Dit zit er allemaal in de Q3 contentupdate voor rFactor 2

Sinds rFactor 2 is overgestapt op kwartaalupdates lijkt er meer content dan ooit tevoren te verschijnen voor de racesimulator. Dit kwartaal worden we getrakteerd op maar liefst vier nieuwe wagens, waarvan er eentje gratis voor iedereen beschikbaar komt. Als kers op de taart een nieuwe roval (oval met een road circuit) met de release van het World Wide Technology Raceway circuit, ook wel bekend als Gateway. Persoonlijke favoriet: de release van de Mk1 Austin Mini Cooper S Group 2!

Leren racen met Caterham en meer BTCC's

Naast de oude Mini verschijnt dit kwartaal een nieuwe gratis wagen speciaal voor beginnende coureurs: de Caterham Academy is een betaalbare racewagen die zich erop richt om racen voor iedereen beschikbaar te maken. Deze Caterham is gebaseerd op de Lotus 7 en is met zijn lage gewicht en gemakkelijke onderhoud favoriet bij heel wat petrolheads. Daarnaast is de wagen uitzonderlijk wendbaar en zal je regelmatig met piepende banden zijwaarts door de bochten glijden. De eerste indruk is dat het nog verdraaid lastig is deze wagens te besturen en dat de Force Feedback nog wat te los aanvoelt. Maar draai je deze wat omhoog dan kun je heel wat raceplezier beleven met deze nieuwe wagen. De Caterham Academy is tevens toegevoegd aan het competition system waar vanaf nu de Rookie Cup wordt verreden met deze wagen, die de Alpine mod vervangt waar tot nu toe werd gereden. Voor de toekomst zijn er meer Caterham wagens aangekondigd, dus we zijn benieuwd wat er later dit jaar nog verschijnt.

Ook zien we in Q3 de eerste update voor de eerder dit jaar gelanceerde BTCC’s. Met de komst van niet alleen de Hyundai I30 Fastback maar op het laatste moment ook de aankondiging van de Ford Focus ST kunnen de fans van spectaculair wiel-aan-wiel racen hun lol op. Beide wagens rijden uitstekend en zijn nog verrassend moeilijk om onder controle te krijgen. Met nu vier BTCC wagens in de simulatie en een flinke lading van de circuits, komen we steeds dichterbij een volwaardig BTCC kampioenschap. Hopelijk volgen er de komende update nog meer nieuwe wagens om het veld compleet te maken.

Heerlijk wendbare Mini's

Persoonlijke favoriet deze patch is de toevoeging van de Mk1 Austin Mini Cooper S Group 2. Dit legendarische wendbare wagentje kennen we allemaal uit films en tv-series, waar meestal spectaculaire achtervolgingen door nauwe straatjes centraal staan. Of misschien gewoon van Mister Bean, waarin we de Mini het arme driewielertje van de melkboer zien terroriseren. De Mini is verrassend snel en wendbaar en bestuurt als een droom. Het is heerlijk om zijwaarts door de bochten te glijden en nog altijd het idee te hebben dat je volledige controle over je auto hebt. Het enige dat ik echt nog zou wensen is een versie met het stuur aan de juiste kant. Misschien worden de Europeanen iets tegemoet gekomen wanneer we de moderne versie van de Mini Cooper ontvangen, die voor een latere patch is aangekondigd.

Als laatste stuk nieuwe content heeft Studio 397 een nieuwe oval gelanceerd, waar niet heel veel mensen van zullen hebben gehoord. De World Wide Technology Raceway, of Gateway oval is vooral bekend van de Indycar races, maar bevat ook een uitstekende road course. De nieuwe baan is volledig laserscanned om elk detailtje en hobbeltje nauwkeurig weer te geven. We zijn hier nog flink aan het oefenen op deze verrassend uitdagende baan, maar hebben nu al een paar leuke online races weten te hebben op de road course, dus dat belooft veel goeds.

Overige updates aan rFactor 2

Naast de nieuwe content updates schreven we al eerder over de updates die het spel zelf ontvangt in de vorm van Tender Springs, Real Road 2.0, verbeterde straffen als je buiten de lijntjes kleurt en verbeterde traction control en abs-systemen. Daar bovenop zijn er flink wat problemen opgepakt, is een deel van de oudere auto’s van updates voorzien om ze te updaten naar de moderne standaarden en hebben een aantal banen kleine updates gekregen om ze nog accurater te maken. Voor de volledige lijst met updates kun je terecht op de website van Studio 397.

De nieuwe content kan worden aangeschaft in de Steam item store. Let er altijd op dat je door deze opzet relatief gemakkelijk content dubbel kan kopen, dus let altijd goed op wat er in de packs zit die je aanschaft of er niet iets tussen zit dat je al in je inventory hebt. Je kunt de auto’s los aanschaffen voor 4,99 euro per stuk en de nieuwe track voor 7.99 euro. Er zijn ook twee packs beschikbaar, eentje voor alleen de BTCC wagens, wat je een euro korting oplevert, en daarnaast is er het volledige Q3 content pack, waarmee je voor 16.10 euro alle nieuwe updates in huis haalt. De Caterham Academy kan je terugvinden in de Steam Workshop, onder de mods die zijn uitgebracht door Studio 397.

Lees meer over:
Simracen rFactor 2

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Gran Turismo 7 krijgt Spec II update met waanzinnig veel nieuwe content

Sinds de lancering heeft Gran Turismo 7 al flink wat updates gehad. Nieuwe wagens, tracks, races en events. Maar de aankomend...

Online competitie systeem van rFactor 2 lijkt een klinkend succes

Inmiddels alweer twee weken geleden lanceerde Studio 397 hun langverwachtte update voor wat eerst het competition system heet...

Motorsport Games verkoop NASCAR licentie aan iRacing

Dat de zaken bij Motorsport Games niet helemaal lopen zoals ze hopen is geen geheim, maar ze lijken weer wat ademruimte te he...

BeamNG.drive voegt VR ondersteuning toe in patch v0.30

Misschien wel de meest aangevraagde feature voor BeamNG.drive sinds de lancering is de ondersteuning voor Virtual Reality. La...

Nieuwe EA Sports WRC titel aangekondigd van Codemasters

De licentie voor racegames rondom het World Rally Championship is terug in handen van de originele ontwikkelaars. Okee, onder...

Lees meer