MOZA Racing

Bedrijfstak van het Chinese Gudsen MOZA gericht op het fabriceren van raceperipherals. Gudsen MOZA zelf is gespecialiseerd in stablisatoren voor camera's en camera's op draaiarmen. Deze nieuwe MOZA Racing-tak van het bedrijf is volledig gericht op het ontwikkelen van nieuwe onderdelen voor simracers, voor een relatief lage prijs, zonder al te veel op kwaliteit in te leveren.

De eerste edities waren geen enorm succes, maar de recente verschijning van de Moza DD R9, R16 en R21 en nieuwe verbeterde pedalensets hebben de naam van deze hardwarefabrikant snel populairder gemaakt.De MOZA DD R9 is de meest betaalbare van de nieuwe set wheelbases, waarvoor een volledig nieuwe softwaresuite is ontwikkeld. Met een maximale trekkracht van 9Nm kan deze wheelbase zich meten met de Fanatec CSL DD. Om ook het iets hogere segment te kunnen bedienen zijn de R16 en R21 ontwikkeld, die respectievelijk maximaal 16 en 21 Nm torque produceren.

MOZA Racing richt zich tot nu toe op betaalbare varianten van de meest populaire racehardware, waaronder nu dus Direct Drive wheelbases, racesturen, pedalen, button boxes en racedisplays. Vooral de MOZA Racing DD R9 is een van de goedkoopste Direct Drive oplossingen die op dit moment verkrijgbaar is. We hebben deze helaas nog niet kunnen testen, maar de indrukken van bekenden en andere communityleden in verschillende racefora zijn absoluut positief.

Omdat MOZA Racing een relatief jong bedrijf is, weten we nog niet heel veel over hoe lang deze betaalbare hardware ook meegaat, of hoe de support is bij kapotte onderdelen of DOA's. Hier wordt ongetwijfeld meer over bekend en we hopen dit zelf ook aan een uitgebreide test te kunnen onderwerpen. Voorlopig zijn er in ieder geval weinig meldingen van kapotte wheelbases of pedalensets, hoewel dit niet gold voor de eerste batches. De nieuwste MOZA producten lijken echter flink verbeterd te zijn, wat het bedrijf zeker geen windeieren legt qua populariteit.

MOZA Racing Nieuws

Lees al het laatste nieuws over MOZA Racing

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties