iRacing krijgt met BMW M Hybrid V8 LMDh als eerste echte hybride racewagens

Mark Scholten

Mark Scholten

iRacing krijgt met BMW M Hybrid V8 LMDh als eerste echte hybride racewagens

Je kan vinden wat je wilt van het betaalmodel van iRacing, maar feit is dat ze uitstekende banden onderhouden met heel wat autofabrikanten. Dat betaalt zich vervolgens weer uit in exclusieve deals voor nieuwe wagens, en dit keer is dit wel een heel bijzondere racewagen. De BMW M Hybrid V8 LMDh wagen komt als eerste naar iRacing. Daarmee is deze simulator de eerste die een echte hybride aandrijving simuleert, voorlopig een unicum op de markt.

Steve Meyers, executive president van iRacing laat weten in zijn nopjes te zijn met de komst van deze hybride racewagen: “We zitten allemaal al enkele jaren met spanning te wachten op de komst van de nieuwe LMDh klasse en de ondersteuning van BMW Motorsport is onmisbaar geweest om deze nieuwe wagen en klasse naar iRacing te brengen. Het maken van deze wagen is een waar genoegen geweest voor ons team en we kunnen niet wachten op de reactie vanuit de community wanneer deze is uitgekomen.”

De voorman van het LMDh project bij BMW, Maurizio Leschiutta prijst de professionele houding van het iRacing team: “Als het aankomt op het introduceren van echte BMW M racewagens in de virtuele wereld, is de partnerschap tussen BMW M en iRacing al jarenlang perfect. Als de persoon die aan het hoofd staat van een belangrijk project als dit, is vertrouwelijkheid mijn eerste prioriteit, het zou een ramp zijn als de concurrentie achter de technische details van de auto komt, die we natuurlijk geheim willen houden. De professionaliteit van het iRacing team is zoals altijd indrukwekkend. We maken data van onze testen op de baan en in de simulator, samen met CAD data beschikbaar aan iRacing. Deze vormen de basis van de digitale racewagen, zodat deze zo realistisch mogelijk is. Dit geeft elke simracer de mogelijkheid om de kracht van een gloednieuw prototype als dit te ervaren, uiteraard met de aantrekkingskracht van BMW M Motorsport.”

iRacing krijgt met BMW M Hybrid V8 LMDh als eerste echte hybride racewagens

Deze nieuwe LMDh prototype klasse is de nieuwste generatie endurance racers. Deze moeten betaalbaarder en uiteraard sneller zijn dan de vorige generatie prototypes, en dit lijkt voorlopig goed te werken. Verschillende merken die al jarenlang niet meereden in deze klasses melden zich nu voor de LMDh en LMH klasses. Onhandig voor simracers is wel dat het simuleren van een volledig hybride aandrijving niet gemakkelijk is, wat de voornaamste reden is dat we bijvoorbeeld nog geen echte Formule 1 wagens zien in de meeste simulatoren. In hoeverre deze BMW de aandrijving echt simuleert of deze emuleert moeten we nog even afwachten tot we meer informatie krijgen, maar het lijkt erop dat een nieuw tijdperk voor simracen nu is aangebroken. Deze nieuwe BMW M Hybrid V8 moet nog voor de 24 uurs race van Daytona in januari verschijnen.

Lees meer over:
Simracen iRacing

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer