IMSA organiseert Esports Global Championship

IMSA organiseert Esports Global Championship

De International Motor Sports Association (IMSA) heeft via zijn officiële site aangekondigd dat het IMSA Esports Global Championship dat vanaf oktober 2022 zal beginnen. De IMSA Esports Global Championship wordt gereden in iRacing.

IMSA werkt al langer samen met iRacing.com. Zo werd er in het verleden de IMSA iRacing Pro Series en de IMSA Triple Crown Challenge verreden in de simracegame. Het verschil met die twee kampioenschappen is dat de Esports Global Championship de eerste keer is dat IMSA zelf achter de organisatie staat. Zoals de organisatie zelf zegt: "Deze serie is toegewijd aan professionele simracers en racing teams. Vanaf oktober zullen de beste professionele en simraceteams het tegen elkaar opnemen om een deel van de geldprijs in de wacht te slepen." Iedereen die niet meedoet aan de races, maar deze wel wil volgen, kan dat doen via de YouTube, Facebook en Twitchkanalen van iRacing en RACESPOT.

Degene die wel mee willen doen moeten een team bij elkaar zetten dat bestaat uit verschillende coureurs die kunnen racen in verschillende categorieën van iRacing. Zo wordt er gereden in GT3 en TCR auto's. Volgens IMSA is het de bedoeling dat simracers en teams samen gaan werken met de acht fabrikanten die meedoen met de IMSA WeatherTech SportsCar Championship en IMSA Michelin Pilot Challenge. Dat zijn BMW, Ferrari, Honda, Hyundai, Lamborghini, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche.

De baas van IMSA, John Doonan, geeft aan waarom dit toernooi belangrijk is voor het bedrijf. "De IMSA Esports Global Challenge is de volgende stap om onze aanwezigheid in esports te vergroten. Dat doen we na het succes van de IMSA iRacing Pro Series en de IMSA Triple Crown Challenge. IMSA was een van de eerste motorsportorganisaties die de potentie van iRacing zag en besloot om samen te werken. Daardoor wordt het gat tussen simracing en echt racen kleiner gemaakt. We zijn enthousiast dat de acht fabrikanten in IMSA dit jaar zullen meedoen met het IMSA Esports Global Championship en we verwachten dat dit in de komende jaar nog meer zullen worden."

Op zondag 16 oktober 2022 zal het Esports Global Championship beginnen. Er wordt dan gereden op de Michelin Raceway Road Atlanta. Races die daarop volgen zijn onder andere WeatherTech Raceway Laguna Sega op 23 oktober, Indianapolis Motor Speedway op 6 november en Daytona International Speedway op 20 november. Elk event duurt 40 minuten. Extra informatie over het 2022 IMSA Esports Global Championship wordt op een later moment bekendgemaakt.

Zelf meedoen met dit toernooi zal voor veel spelers wat hoog gegrepen zijn. Als je nog nooit iRacing hebt gedaan, dan vertellen wij in onderstaande artikel hoe je de eerste stappen kunt maken in de wereld van simracing.

Lees meer over:
Simracen iRacing

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer