Het F1 2022 Esports Series Pro Championship is begonnen!

Mark Scholten

Mark Scholten

Het F1 2022 Esports Series Pro Championship is begonnen!

Gisteravond is het nieuwe esport kampioenschap in F1 2022 van start gegaan met een spannende race op Bahrain International Circuit. De race is de aftrap van het nieuwe esportseizoen en deze eerste race werd gewonnen door simracer Lucas Blakeley, die uitkomst voor het McLaren Shadow team.

Hiervoor moest hij nog wel even favoriet Jarno Opmeer verslaan, in een beweging waar Opmeer misschien niet helemaal blij mee was, gezien zijn vervolgposts op Twitter. De tweet is inmiddels verwijderd, maar er voor in de plaats heeft Opmeer een verwijzing naar de regels over inhalen geplaatst, waarmee hij zoveel wil zeggen als dat de inhaalmanoeuvre waarmee Blakeley de leiding in de race overnam niet volgens de regels was.

Jarno Opmeer is duidelijk niet tevreden

Aan de andere kant is er zoiets als simracer excuusjes en gemiddeld vinden coureurs altijd wel iets om over te zeuren, dus neem dit soort commentaar maar met een flinke korrel zout. In het nieuwe seizoen racen de pro coureurs de halve afstand van een echte Formule 1 race, waardoor tactisch rijden belangrijker is dan in voorgaande seizoenen. Bekende F1 tactieken als under- en overcuts worden hierdoor ineens mogelijk, iets waar Opmeer gretig gebruik van maakte.

Onhandig genoeg wisten de twee McLaren coureurs hem dicht genoeg te naderen om hem in de tang te nemen, waardoor hij de leiding van de race verloor. In de allerlaatste ronde wist Opmeer nog wel Boroumand te verschalken, maar Blakeley was net een stapje te ver.

Vanavond wordt de race op Imola verreden, die live wordt uitgezonden op Youtube en Twitch en morgen volgt de race op Silverstone, met ‘s middags de kwalificatie, gevolgd door de race om half 8 ‘s avonds. Het seizoen bestaat dit jaar uit twaalf races, die tussen nu en 16 december worden verreden in groepjes van drie races. Na deze week zijn de eerstvolgende races op 12 oktober.

Onlangs activeerde Codemasters de Crossplay functionaliteit voor een test, die redelijk succesvol verloopt tot nu toe. Ook verscheen een aantal nieuwe tracks en hopelijk kunnen we later dit jaar nog meer content voor F1 2022 verwachten.

Lees meer over:
Formule 1 F1 2022 Simracen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer