Playseat en Logitech G introduceren speciale simrace stoel

| door Sven Rietkerk

Logitech heeft samen met Playseat de Playseat Trophy-Logitech G Edition aangekondigd. Deze simstoel moet in een keer een volledige set-up bieden op het gebied van immersie.

Volgens een persbericht van Logitech is deze nieuwe Playseat gemaakt van "Actifit-materiaal dat lichtgewicht, comfortabel en duurzaam" is. Daarmee zou de stoel spelers in staat stellen om "optimaal te presteren."

Lees ook

"Logitech G en simracen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van de begindagen van racegames tot de moderne simulatiemeesterwerken die parallel lopen aan de werkelijkheid en gebruikt worden door echte raceprofessionals, heeft Logitech G gezorgd voor continue innovatie voor race- en simulatieliefhebbers thuis," zei Tako Dijkman, CEO bij Playseat. "Omdat Logitech G unieke ontwerp- en technologische innovatie biedt, was het voor ons vanzelfsprekend om onze revolutionaire producten aan die van hen te koppelen. Deze samenwerking heeft ons in staat gesteld een unieke race-installatie te creëren. Met een fundamenteel erfgoed in de simulatie-industrie en ons gecombineerde DNA van baanbrekende engineering, kunnen we de meest veelzijdige en meeslepende race-oplossing bieden aan meer mensen die de spanning van het racen willen ervaren."

"Dankzij meer dan 20 jaar onderzoek en samenwerkingen met professionele coureurs is Playseat® de de facto standaard geworden voor het leveren van ongeëvenaarde circuitrealisme voor coureurs over de hele wereld", zei Jim Hoey, hoofd simulatiemarketing bij Logitech G. "De Logitech G Edition past perfect bij ons onlangs aangekondigde PRO racestuur en PRO pedalen. Nu hebben coureurs de juiste afstelling en racepositie om die sensatie van het racen te voelen.”

Lees ook

Deze nieuwe stoel is speciaal gemaakt voor het nieuwe PRO racestuur en de PRO pedalen. Het persbericht geeft ook nog een aantal belangrijke kenmerken van de Playseat Trophy-Logitech Edition aan:

De nieuwe stoel van Logitech is beschikbaar vanaf 599 euro.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen