Nieuwe Forza Motorsport verschijnt later dit jaar

Mark Scholten

Mark Scholten

Nieuwe Forza Motorsport verschijnt later dit jaar

Tijdens de Xbox & Bethesda Developer Direct Showcase gisteravond kregen we eindelijk meer te zien van de nieuwe Forza Motorsport. Zoals we al wisten heet dit deel niet Forza Motorsport 8, maar gewoon Forza Motorsport, wat ongetwijfeld voor wat verwarring gaat zorgen. Maar wat we zagen was zeker niet verkeerd! We kregen flink wat nieuwe informatie van Turn 10 Studios, maar jammer genoeg nog geen releasedatum. Die stond eerder nog op lente 2023, maar nu zien we alleen 2023 terug in de trailer.

Forza games staan bekend om hun enorme aantallen wagens om mee te racen, en Forza Motorsport wordt geen uitzondering. Bij lancering zullen er maar liefst 500 auto’s in de game aanwezig zijn, waarvan honderd wagens die nog niet eerder in een Forza game zaten. We zagen in de trailer onder andere de altijd aanwezige GT3’s, maar ook de nieuwe endurance hypercars. Er zitten bij lancering 20 ‘omgevingen’ in Forza Motorsport, waarmee waarschijnlijk wordt bedoeld dat de 20 tracks ook andere layouts hebben. In totaal zijn vijf van deze omgevingen nieuw voor Forza. Een uitstekende nieuwe toevoeging is Kyalami, een track die fans van Assetto Corsa Competizione ongetwijfeld herkennen. Deze baan in Zuid Afrika is een van de meer populaire toevoegingen aan heel wat racegames in de afgelopen jaren, en dat is zeker niet voor niets. Naast Kyalami zagen we ook beelden van Suzuka en Laguna Seca.

De Forza Motorsport games zijn veel meer dan de Horizon games gericht op realisme, en de ontwikkelaars hebben flink moeite gedaan om de titel op alle fronten te verbeteren. Dit gaat zelfs zover dat de upgrades die je op je wagen zet, waarvan er maar liefst 800 zijn, zelfs het geluid beinvloeden. Ook zagen we in de eerdere trailer natuurlijk al de dynamische weersomstandigheden, verbeterde baantemperaturen, regenraces en dat rubber zich nu natuurlijk opbouwt op circuits tijdens een race, wat flink effect op je grip moet hebben. Volgens Arthur Shek, Director of Motorsport Content bij Turn 10, zijn hierdoor ‘geen twee laps hetzelfde.’

Het zal verder niemand verbazen dat ook de graphics flink onder handen zijn genomen. Naast 4K ondersteuning en raytracing, heeft het team ook veel aandacht besteedt aan de omgevingen. Volumetrische wolken en mist, een nieuw schademodel en vuil bouwt zich nu langzaam op op je auto gedurende de race. Er werd nog kort melding gemaakt van een geweldige nieuwe online racemodus, maar wat die precies inhoudt blijft voorlopig nog de vraag.

Wat veel liefhebbers van simulaties graag willen weten is of de physics en besturing op iets anders dan een controller ook zijn verbeterd. Hier is nog niet veel duidelijk over, ondanks dat er wel heel kort werd vermeldt dat de physics zijn verbeterd. De bewegingen van de wagens zagen er redelijk goed uit, maar hier en daar vielen wel wat rare zaken op, laten we hopen dat racefans met een stuur en pedalen ditmaal ook echt van Forza Motorsport kunnen genieten. De game moet later dit jaar verschijnen op Xbox Series X en S en op PC. De game wordt uiteraard ook uitgebracht op Game Pass voor de abonnees.

Lees meer over:
Simracen Simrig Forza Motorsport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer