Mercedes zet George Russell en Nederlander Jarno Opmeer in tijdens Simchallenge

| door Sven Rietkerk

Ter ere van IWC's nieuwe boetiek in Londen heeft IWC Schaffhausen samengewerkt met het Formule 1 team met Mercedes. Samen organiseerden te twee partijen de iRacing Esports Sim Challenge. Tijdens de uitdaging werd er zo hard mogelijk gereden op Silverstone. Twee teams namen het tegen elkaar op en deze werden vooraf gecoacht door Formule 1-coureur George Russell en de Nederlandse wereldkampioen simracen Jarno Opmeer.

Opmeer en Russell gaven uitleg aan content creator Emma Walsh, presentator Harry Pinero, artiest LionHeart, IWC-CEO Chris Grainger-Herr en de Brand Director van IWC Grant Wilson. De wedstrijd werd ook uitgezonden via Twitch en de ervaring zelf was in Brackley. Om het feestje compleet te maken kregen de deelnemers - zoals het hoort bij F1-gerelateerde evenementen - een nieuw horloge. Een samenvatting van het evenement kun je hieronder bekijken:

Tijdens het event werd er dus gereden in iRacing. Deze simgame wordt regelmatig voorzien van nieuwe updates en is voor veel coureurs 'de' game om virtueel achter het stuur te kruipen. Niet alleen hobbyisten spelen graag deze sim, ook officiële raceorganisatoren maken graag gebruik van iRacing. Recentelijk kondigde IMSA bijvoorbeeld aan om het IMSA Global Championship te verrijden in de populaire simgame. Voor meer informatie over dat toernooi kun je terecht bij de onderstaande link.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen