F1 2022 krijgt nieuw multiplayer event en de eerste Audi livery

| door Mark Scholten

De nieuwe v1.16 update voor F1 2022 is verschenen en brengt een aantal leuke verbeteringen met zich mee. Allereerst is er de toevoeging van de nieuwe Elimination modus. Deze tijdelijk beschikbare multiplayer mode moet voor flink hektische races zorgen, waarin elke 40 seconden de coureur die achteraan rijdt wordt geëlimineerd.

Prettig is dat mochten er niet genoeg spelers zijn, de AI is ingeschakeld om de lege plekken op te vullen. Je kan dus zonder probleem met een paar vrienden deze mode uitproberen. Of deze Elimination modus ook blijft na deze eerste periode zal waarschijnlijk afhangen van de populariteit ervan, maar hier heeft EA nog geen uitspraken over gedaan. Het zal in ieder geval de druk flink opvoeren om niet achteraan te rijden, wat ongetwijfeld flink wat spektakel oplevert.

Formule 2 coureur Cem Bölükbaşı is van het lijstje met beschikbare coureurs gehaald nadat zijn vader zijn heeft misdragen op het circuit van Azerbeidzjan. Zijn contract werd ontbonden na het incident. In zijn plaats vinden we nu Tatiana Calderon, die hem ook in het echt vervangt in het huidige F2 seizoen (voor de paar races die er nog over zijn in ieder geval).

Lees ook

De McLaren heeft een nieuwe livery ontvangen in de vorm van de OKX Future Mode livery die ze gebruikten tijdens de Japanse en Singapore GP’s. Daarnaast is er nog een bijzondere livery toegevoegd, hoewel die beperkt is achter de nieuwe Podium Pass seizoen 4. Hiervoor moet je dus wel deze podium pass hebben gekocht, maar dan kan je met genoeg punten ook rijden in de nieuwe Audi die we voorlopig nog niet in het echt op de baan zullen zien. Samen met Sauber wil Audi in 2026 de Formule 1 betreden en afgelopen augustus lieten ze een eerste livery zien die aangaf wat we kunnen verwachten. Deze is nu alvast beschikbaar in F1 2022, maar je moet er wel alle dertig levels voor vrijspelen.

We waren zelf redelijk te spreken over deze nieuwe F1 game, ondanks dat er wel een en ander echt aan verbetering toe is. Onze review lees je hier.

Uiteraard zijn er ook verbeteringen die meekomen met de nieuwe patch. Bekijk hieronder wat er in deze patch zit:

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen