Simracen in Nederland: Waar kan dat?

Simracen in Nederland: Waar kan dat?

Heb je zelf geen racesimulator of vrienden met een racesimulator? Als je simracen tof vindt, dan hoef je het niet bij een console- of pc-game te houden. Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je buitenshuis kunt racen. Zo kun je ook zonder rijbewijs voelen hoe het is om een Formule 1-coureur te zijn.

F1 Racing Centre

Waar: Utrecht

Kosten: 25 euro p.p. voor 1 uur

Gear: 60 simulatoren

Merk: HP Omen met een stuur en pedalen van Fanatec en een 4K-scherm met hoge verversingssnelheid

Racing Centre Utrecht is het officiële F1-racecentrum, waardoor je er alleen terechtkunt voor simracen met het officiële Formule 1-spel. Met 1.500 vierkante meter is dit het grootste simracecentrum van Nederland. Je kunt er volledige races rijden van twee uur, maar ook is het een feestje om hier te zijn op racedagen van de echte Formule 1: de race is dan te zien op grote schermen. Er staan bovendien meerdere simulatoren naast elkaar, waardoor je naast je vriend(inn)en kunt zitten. In de onderstaande video zie je hoe het daar werkt:

VRX1 Racing

Waar: Den Haag

Kosten: 34,95 euro p.p. voor 1 uur (je moet met zijn vieren komen, maar kom je met een grotere groep, dan kan het 22,50 euro pp worden).

Gear: 4 VRX1-simulatoren

Merk: De zelfgebouwde Sim Rigs van Jordi Bouman

VRX1 Racing is bijzonder, omdat het je niet alleen in een simulator zet qua lichaam, maar ook qua ogen. Je krijgt namelijk een VR-bril op, waardoor je nog meer het gevoel hebt dat je in een echte auto zit. Er gaat zelfs wind tegen je gezicht en je stuur trilt, om het een nog sterkere beleving te maken.

RacingHub Utrecht 

Waar: Utrecht

Kosten: 44,95 p.p. voor anderhalf uur

Gear: 8 simulatoren

Merk: Rseat, Playseat in combinatie met Fanatec simapparatuur en Oculus Rift VR-brillen

Naast VRX1 Racing biedt ook RacingHub Utrecht een virtual reality-ervaring. Echter wordt hierbij geen formule 1-game gespeeld, maar alleen Project Cars 2. Denk aan de mooiste auto's, prachtige omgevingen en een heleboel racegenot. Helaas is RacingHub op dit moment gesloten en neemt het voorlopig geen nieuwe reserveringen aan, dus we hopen dat ze desondanks snel weer opengaan.

Immersive Experiences Center

Waar: Almere

Kosten: 42,50 p.p. voor 1 uur (3 heats 3D-racen, korter kan ook)

Gear: 18 simulatoren

Merk: watergekoelde PC’s, Fanatec-racesturen, Heusinkveld-pedalen en Space-sturen.

Bij Immersive zijn verschillende ervaringen beschikbaar: zowel in 4D als met VR, als helemaal zonder. Je kunt je dus helemaal onderdompelen in de race als coureur, of kiezen voor een iets minder intense beleving. Immersive werkt met heats van twintig minuten. Daarnaast wordt er vooral Assetto Corsa gespeeld, waarvoor het bedrijf officiële racelicenties heeft.

Sim Racing Emmen

Waar: Emmen

Kosten: 27,50 euro voor 1 uur (een half uur is ook mogelijk)

Gear: 8 simulatoren

Merk: Build4Power

Er wordt bij Sim Racing Emmen vanalles geracet: DTM, rally en Formule 1: het is aan jou. Daarnaast organiseert het vaak competities met een lunch, waarbij je met een team rijdt en pitstops doet om van coureur te wisselen. Dit kan een indycar-race zijn, maar ook Formule 3. Sim Racing Emmen is kleinschaliger dan de meeste simracingcentra, maar wel enorm gezellig.

Kortom, we hebben in Nederland genoeg plekken om onszelf een middag of avond goed te vermaken. We raden je aan een uitje te plannen met vrienden, wat zeker als je extreem goed kan rijden natuurlijk een extra goed idee is. Veel plezier!

Lees meer over:
Feature

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer