Project Cars 1 en 2 verdwijnen uit digitale winkels door verlopen licenties

Mark Scholten

Mark Scholten

Project Cars 1 en 2 verdwijnen uit digitale winkels door verlopen licenties

Ontwikkelaar Slightly Mad Studios heeft slecht nieuws voor fans van Project Cars. De eerste twee delen zullen eind komende maand van de digitale winkelplanken verdwijnen omdat de licenties voor enkele tracks en wagens op hun eind lopen. Project Cars wordt op drie oktober uit de winkels gehaald, en deel twee is al vanaf 21 september niet meer te krijgen.

“Vanwege licenties voor auto's en tracks die verlopen, zullen Project Cars en Project Cars 2 in de komende maanden uit digitale winkels verdwijnen", aldus Slightly Mad op Twitter. "De games blijven volledig speelbaar en onze spelers kunnen alle features blijven gebruiken. Zelfs de online multiplayer blijft bestaan." Project Cars 3 is natuurlijk recenter, dus de licenties voor deze titel zullen de komende jaren nog niet verlopen. Deel drie was echter een heel andere game dan de voorgangers, dus mocht je deze games nog niet in je bibliotheek hebben, is het zeker de moeite om te kijken of je deze nog aan kan schaffen voor ze verdwijnen uit de winkels. Het zijn beide uitstekende simulatoren boordevol content. Project Cars 2 heeft daarnaast uitstekende ondersteuning voor VR, en door de leeftijd van de game, draait deze uitstekend op moderne pc's.

Uiteraard blijven de fysieke edities die al op de markt zijn gewoon in omloop, dus het blijft wel mogelijk de game aan te schaffen op disc. Opvallend genoeg zijn beide Project Cars titels niet in de aanbieding gezet, dus hou er rekening mee dat je even op zoek moet naar een goede deal voor beide games als je ze nu nog wilt aanschaffen. Gezien de games regelmatig zeer afgeprijsd langs zijn gekomen, loont het om online even rond te kijken, er zijn nog heel wat betaalbare codes te vinden.

Project Cars was een opvallend project, omdat het echt realistisch simracen voor het eerst naar de consoles bracht. Het crowdfundproject kende zo zijn controverses, onder andere doordat het meer als investering werd gepresenteerd, maar wist uiteindelijk een bescheiden succes te worden en zelfs de investeerders een deel van hun inleg (of meer) terug te betalen. Project Cars 2 is absoluut een upgrade ten opzichte van deel 1 en als je moet kiezen zouden we aanraden om deel twee in huis te halen. Deel drie was ondergetekende absoluut niet over te spreken. In mijn review op IGN Benelux noemde ik de titel een gemakkelijke cash-in op de goede naam van de eerdere delen, die op elk vlak onderdoet voor zijn voorgangers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer