Hier kijk je Formule 1, esports en andere races

Hier kijk je Formule 1, esports en andere races

Nu Formule 1 niet meer onder de paraplu van Ziggo Sport valt, is het voor sommige mensen moeilijk geworden: waar kijken we dan Formule 1-races op zondagmiddag? Dit is hoe je toch nog kunt zien hoe Lewis en Max het doen. Plus: we laten je ook weten waar je esports races kunt bekijken, want naast zondagmiddag is er veel meer raceplezier te beleven.

Hier kijk je Formule 1-races

Het is geen geheim dat de Formule 1 dit jaar in Nederland te zien is bij ViaPlay. Om de Formule 1 in Nederland te kunnen kijken heb je dus een abonnement nodig voor dit streamingplatform. Het werkt ongeveer zoals Netflix en kost 13,99 euro per maand. Je kunt er niet alleen Formule 1 kijken, maar bijvoorbeeld ook Premier League-voetbal en darten. ViaPlay is ook verkrijgbaar via je provider, dus je kunt Ziggo of KPN aanschrijven om via je televisieabonnement toegang te krijgen tot deze streamingdienst.

Wil je alleen Formule 1 kijken, dan is het niet nodig om zoveel geld uit te geven aan weer een streamingdienst. Je kunt dan ook kiezen voor F1 TV Pro. Dit is van de officiële F1-organisatie en biedt je de mogelijkheid om alle trainingen en kwalificaties te zien, naast de race en zelfs on-boardcamera’s en audio. Ben je ook oké met Engels commentaar, dan kun je voor 64,99 euro per jaar kiezen voor F1 TV Pro.

Het is mogelijk om de Formule 1 te kijken op NOS en Ziggo, maar je kunt dan alleen achteraf de samenvattingen kijken. Er worden wel zes races in hun geheel live uitgezonden: op dit moment is alleen de race van 4 september in Zandvoort bekend. Wel kun je een aantal races gratis bekijken via RTL Duitsland (met Duits commentaar): Italië, Groot-Brittannië, België en Brazilië.

NASCAR, Indy en Formule E

Naast de Formule 1 zijn er er meer races om op televisie te kijken. Zo biedt Ziggo Sport een heleboel auto- en motorraces aan: van de MotoGP tot de Formule E, met daartussenin nog NASCAR en IndyCar. Dit alles kun je bekijken op Ziggo Sport, een extra zender op je Ziggo-televisiepakket dat 14,95 euro per maand kost. Ziggo Sport is de enige plek waar zoveel racesport te zien is, al mis je dus wel de Formule 1-races. Soms zijn er ook races te zien op Eurosport, dus dit is zeker een kanaal om in de gaten te houden (en kost vaak geen meerprijs).

Hier kijk je simraces

Simraces zijn weer een heel ander verhaal. Die kun je niet zomaar op één plek kijken. De officiële van de Formule 1-organisatie zijn te zien op F1esports.com, waarbij je bijvoorbeeld met een Chromecast kunt zorgen dat je het beeld groot op je televisie kunt zien. Zo kijk je de F1 esports racingcompetitie net alsof je naar de echte Formule 1 kijkt. Ook andere simraces zijn te bekijken.

Je kunt de competitie onder andere volgen via Sim Race Vereniging Nederland: dit is openbaar en vrij beschikbaar via YouTube. Hierbij hoor je ook live commentaar in het Nederlands, iets wat je dan weer moet missen bij de officiële Formule 1-esports racingcompetitie op F1esports.com. Het is ook de moeite waard om te kijken naar Eurosport op televisie, want dit is bijvoorbeeld de plek waar je de Le Mans Virtual Series eRacing Finale kunt kijken.

Daarnaast heeft ook KNAF officiële races. Deze zijn te zien via Twitch en krijgen in de week na de race een officiële samenvatting die je kunt bekijken. Verder is het simpel om op YouTube te zoeken op 'Virtual Racing' of 'Virtual 24h'. Daarmee vind je meteen de favoriete virtuele simrace.

Het is ook aan te raden om bijvoorbeeld naar een racesimcentrum te gaan, waar er vaak gelijkgestemden bijeenkomen om samen races te kijken (en natuurlijk zelf te racen). Veel plezier!

Lees meer over:
Feature

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer