Simracen met een uitstekende setup voor games als F1 2021, Assetto Corsa, DiRT Rally en meer

Simracen met een uitstekende setup voor games als F1 2021, Assetto Corsa, DiRT Rally en meer

Simracen is meer dan gewoon 'het spelen van een racegame', het tilt de games net naar een hoger niveau en is beter te vergelijken met een simulator. Maar wat kun je doen om het realisme van je favoriete racegames zoals F1 2021, Assetto Corsa, Forza Horizon 5, Gran Turismo 7, DiRT Rally 2.0 of nog veel meer, te verhogen? Een simracing setup van topkwaliteit in huis halen!

Wat is een sim set-up?

Wat betekent dat precies? Een simracing setup is eigenlijk een simulatie-setup waardoor je met een aantal handige gadgets het idee hebt echt in je favoriete auto en game te zitten. Zo een setup bestaat meestal uit een racestuur, een PlaySeat en een console of PC om de game op te draaien. Wij lichten kort uit hoe jij makkelijk een simracing setup kunt kopen met voorbeelden van het materiaal dat je nodig hebt.

Het begint allemaal bij de console waarop je de game gaat spelen, een sterke gaming PC is zeker aan te raden, maar aan een PlayStation 4 of Xbox One heb je al genoeg. Ben je al in het bezit van een next-generation console? Dan kun je via backwards compatibility de meeste titels ook spelen op de PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

De game en je console is pas het begin van je setup. Er zijn verschillende benodigdheden om je game-ervaring een stuk te verbeteren, te beginnen met een racestoel. PlaySeat is één van de beste fabrikanten die zulke simracing-stoelen op de markt brengt, wat dacht je van de Playseat Challenge gamestoel, die je hier kunt bekijken, deze opvouwbare stoel is handig op te bergen als je geen ruimte hebt voor een permanente simracing-rig. Vaak een slimme keuze voor beginnende simracers. Voor iets meer geld haal je de stevigere Playseat Evolution Seat Alcantara in huis, een ideaal basismodel voor spelers die serieus aan de slag willen gaan met het simracen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer